Sport

Înțelegerea secretă a lui Lionel Messi cu Barcelona: starul argentinian încasează o avere, chiar dacă pleacă de pe Camp Nou

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înțelegerea secretă a lui Lionel Messi cu Barcelona starul argentinian încasează o avere chiar dacă pleacă de pe Camp Nou
Lionel Messi

Leo Messi (33 de ani) nu s-a decis unde va evolua din sezonul viitor. Din cauza problemelor de la Barcelona, starul argentinian este „ademenit” atât de Manchester City, cât și de PSG, ambele pregătite să-i ofere salarii și bonusuri uriașe.
Sud-americanul încheie contractul cu gruparea catalană în iunie 2021 și ar putea semna cu orice alt club, din postura de jucător liber.

Leo Messi primește 30 de milioane de euro de la Barcelona, chiar dacă pleacă în vara lui 2021

Messi așteaptă să vadă cine va câștiga alegerile prezidențiale de la Barcelona, apoi va hotărî unde își va continua cariera, potrivit presei iberice. Cu un salariu anual de circa 50 de milioane de euro, argentinianul are și un „bonus de fidelitate”.

Este vorba despre 30 de milioane de euro, sumă pe care Lionel Messi o va încasa fie că rămâne pe Camp Nou, fie că părăsește echipa. Acest bonus a fost adăugat în contract în 2017, când sud-americanul și-a prelungit înțelegerea cu catalanii, conform Deportes Cuatro, care citează ESPN Argentina.
Atunci, Barcelona a considerat necesar să-l răsplătească pe argentinian cu această primă de „loialitate”, așa cum o numesc jurnaliștii spanioli. În total, înțelegerea a prevăzut suma de 100 de milioane de euro, împărțită pe mai multe sezoane.

Bonusul de fidelitate pentru Leo Messi creează probleme financiare Barcelonei

Leo Messi este principalul obiectiv al tuturor candidaților pentru funcția de președinte al Barcelonei, care vor avea loc pe 24 ianuarie. Argentinianul nu s-a pronunțat în favoarea niciunuia, preferând să stea pe margine și să aștepte.
Bonusul de 30 de milioane de euro, care trebuie plătit în orice condiții, influențează acum politica financiară a clubului catalan. Astfel, Barcelona încearcă să renegocieze contractele jucătorilor, cu salarii reduse, tocmai pentru a achita suma imensă datorată lui Messi.

Jucătorii de pe Camp Nou nu sunt de acord cu micșorarea salariilor

Momentan, jucătorii de pe Camp Nou nu sunt de acord cu micșorarea salariilor și, la fel ca starul sud-american, așteaptă să vadă cum vor decurge alegerile de la club.
Criticat pentru lipsa de implicare în startul sezonului, Lionel Messi a răspuns pe teren, la ultimul joc de campionat al catalanilor. Argentinianul a fost rezervă la meciul Barcelonei cu Betis, însă a intrat la pauză, când scorul era 1-1, și a schimbat complet jocul.
Sud-americanul a reușit un „assist invizibil” pentru colegul Antoine Griezmann, așa cum l-a catalogat publicația catalană sport.es. În plus, Messi a marcat două goluri, unul din penalty și altul din acțiune.

Șase goluri are Leo Messi în acest sezon, cinci dintre ele din penalty
Patru pase decisive are argentinianul în această stagiune

Adauga un comentariu