Cancan

Ioana Tufaru a ajuns săracă-lipită din cauza pandemiei şi trăieşte doar din ajutorul social

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ioana Tufaru a ajuns săracă-lipită din cauza pandemiei şi trăieşte doar din ajutorul social
Ioana Tufaru a povestit cât de greu a fost anul acesta pentru ea, dar şi cum a reuşit să se descurce, cu resurse limitate

Pandemia de COVID-19 a lovit în toate sectoarele economice, milioane de oameni având de suferit. Este şi cazul Ioanei Tufaru, care a ajuns săracă-lipită din cauza pandemiei. Deoarece a rămas fără loc de muncă de un an de zile, fiica Andei Călugăreanu s-a descurcat destul de greu iar singura ei sursa de venit este doar ajutorul social în valoare de 520 de lei, ajutor care îl are pe viaţă.

Cu toate că a ajuns la sapă de lemn, Ioana Tufaru împreună cu soţul ei au făcut un efort finaciar în preajma Crăciunului trecut şi i-au cumpărat fiului lor o tabletă.

Ioana Tufaru a ajuns săracă-lipită

Pandemia de COVID-19 a fost şi este în continuare o povară greu de dus de unele persoane care au rămas fără loc de muncă. Ioana Tufaru a povestit cât de greu a fost anul acesta pentru ea, dar şi cum a reuşit să se descurce, cu resurse limitate.

Ioana Tufaru a avut mult de suferit din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru că nu a muncit un an întreg, fiica Andei Călugăreanu s-a descurcat extrem de greu, dar cu toate acestea, a reuşit să-i cumpere fiului său o tabletă de Crăciun.

„Vor fi ca şi până acum, că le vom petrece acasă, doar că anul ăsta nu vom putea merge ca în ceilalţi ani la târgul de Crăciun, care pentru noi devenise o tradiţie deja… (…) e gata brăduţul, sigur că vine şi Moşul, la Luca! Îşi doreşte o tabletă pe care o va primi, dar a mai primit şi alte daruri pe care le va găsi sub brad în noaptea de Ajun! Eu, ce să-mi doresc?… Sănătate şi să mă reîntorc cât mai repede la TEATRU!” a spus Ioana Tufaru, înainte de sărbători, potrivit viva.ro.

„Ne-am descurcat mai greu ca până acum, dar aşa greu, uite că am putut trece peste… Cât despre teatru, nu discut despre, e prea dureros subiectul! Da, a fost un an foarte greu şi foarte trist pentru noi toţi… Cu toate astea, mie mi se pare că a trecut foarte repede…” a mai completat Ioana Tufaru.

Ioana Tufaru primeşte ajutor social pe viaţă

Fiica Andei Călugăreanu a avut câteva colaborări la un teatru din Bucureşti, înainte de criză. Ioana Tufaru primeşte şi un ajutor social de la stat, însă destul de mic, şi locuieşte într-o casă pentru care Gigi Becali s-a angajat să-i plătească chiria.

„Eu am ajutor social pe viaţă, primesc pe lună câte 520 de lei şi îmi este bine aşa. Am înţeles că este o pensie pentru oamenii asistaţi social, pe talonul lunar scrie pensie socială, mai multe nu pot să zic”, a declarat aceasta în urmă cu ceva timp.

Gigi Becali, gest superb cu ocazia Crăciunului pentru Ioana Tufaru

Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Călugăreanu, a primit cadou o casă de la patronul lui FCSB iar la sfârşitul anului trecut, cu ocazia Crăciunului, omul de afaceri i-a făcut sărbătorile mai frumoase, punându-i pe masă mâncăruri tradiţionale.

„Acum cinci ani, exact pe 3 august, domnul Becali mi-a dat garsoniera în care locuim şi astăzi, unde nu plătim absolut nimic. Fiind a dansului, plăteşte dansul. Dar nu locuim doar noi. Este un bloc pe care dânsul l-a cumpărat şi adăposteşte acolo persoane nevoiaşe. Sunt garsoniere pe care le-a modernizat pentru persoanele care nu au unde să locuiască. Singură pretenţie pe care o are de la noi este că venitul nostru să îl folosim pentru a ne gospodări.

De Paşti şi de Crăciun ne trimite carne fiecărei familii, de miel şi de porc. Când începe şcoala trimite o sumă de bănuţi pentru familiile care au copii la şcoală sau la grădiniţă. Nu o sumă să te dea afară, dar cât să ajungă fiecărei familii.

Mi se pare că acest om este un înger pe pământ. Şi ce mă doare cel mai mult este că nu este singurul om cu bani în ţara asta. Dar nu mişca niciun deget pentru nimeni. Singur că nimeni nu are obligaţia să ajute. Dar mi se pare că dansul este tata răniţilor. Nu spun pentru mine. Mai rău ca mine sunt foarte mulţi pe lumea asta”, a declarat fiica Andei Călugăreanu, pentru impact.ro.

Adauga un comentariu