Actualitate

Ion Cristoiu a vorbit despre atacul lansat de președinte la adresa PSD

Publicat: 15 iul. 2020
ALT=«Jurnalistul Ion Cristoiu»
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat declarațiile președintelui Klaus Iohannis prin care ataca Partidul Social Democrat. Acesta a susținut că proiectul legii carantinării individuale este făcut prost. Jurnalistul a accentuat faptul că, prin afirmațiile sale, președintele a criticat în realitate Guvernul Orban și Ministerul Justiției.

„Marţi, 14 iulie 2020, Klaus Iohannis s-a întors brusc la postura care l-a definit în cei şase ani inutili de mandat. Dacă săptămîna trecută s-a afirmat ca preşedintele tuturor românilor, acum el a revenit, ca o drezină repusă pe şine, la partizanatul greţos. Pe de o parte a apărat Guvernul mai harnic decît o face Raluca Turcan, pe de alta, a atacat PSD.

Nu încape vorbă că Guvernul a trimis Parlamentului, cerînd trecerea prin procedura de urgenţă, un Proiect de lege întocmit parcă la beţie. Pînă şi un candidat la admiterea la Drept la o universitate particulară făcea un Proiect mai bun din punct de vedere juridic.

Se spune că Proiectul a fost făcut de Raed Arafat. După cum arată textul sînt sigur că l-a făcut Raed Arafat. Un ageamiu într-ale Dreptului şi pe deasupra ocupat cît e ziulica de mare să se plimbe pe la televiziunile de ştiri. În România există un minister care se numeşte al Justiţiei. Are şi un ministru, Cătălin Predoiu. Are şi o armată de jurişti, care de care mai bine plătit. Înainte de a fi trimis la Parlament, Proiectul a fost văzut la Ministerul Justiţiei? Nu de ministru, că el nu se coboară la aşa ceva, nu de vreun secretar de stat, dar măcar de jandarmul de la intrarea în sediu?

Klaus Iohannis a revenit la postura de agent electoral al Guvernului Orban

Revenit la postura de agent electoral al Guvernului, Klaus Iohannis a susţinut următoarele:

«PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege». Cum adică? Raţiunea unei dezbateri parlamentare nu e să facă dintr-un proiect aberant din punct de vedere juridic o lege bună.

Dacă ar fi aşa, nu văd de ce ar mai fi nevoie de un Proiect de lege întocmit de Guvern sub controlul Ministerului Justiţiei. Se poate trimite Parlamentului o foaie albă, urmînd ca Parlamentul, în procedura de urgenţă, să scrie un text. Dincolo de această năzbîtie, rămîne recunoaşterea de către Klaus Iohannis a unui adevăr. Evident, fără să-şi dea seama de asta:

Guvernul a trimis Parlamentului o lege proastă” a scris Ion Cristoiu, pe cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu: „Creşte pe zi ce trece numărul românilor care nu mai cred în pericolul Coronavirus”

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că românii și-au pierdut încrederea în pandemia de coronavirus din cauza atitudinii și acțiunilor guvernanților. Acesta averizează că în cazul în care situația pandemiei se agravează, orice decizii drastice ale autorităților ar da naştere la mari nemulţumiri populare.

“Joi, 11 iunie 2020, am discutat mai mult de o oră la cristoiuTv cu Vasile Dâncu. De ceva vreme, Vasile Dâncu e ţinta unor atacuri concentrate din PSD. Motivul principal:

Domnia sa e suspectat că vrea un post de conducere în partid. Şi cum în PSD, ca de altfel în toate partidele din postdecembrism, chiar şi în cele care încap într-o cutie de conserve, a avea o funcţie, fie şi cea de cărător de apă de ploaie, înseamnă a apuca pe Dumnezeu de un picior, bătălia din preajma unui Congres capătă note homerice.

Argumentul principal adus împotriva unei posibile candidaturi a lui Vasile Dâncu:

E un bun filosof, dar tocmai de aia nu e un bun politician. Are idei, dar n-are voturi! Despre acest reproş nu mă pronunţ. D. D Roşca împărţea personalităţile în oameni de acţiune şi oameni de reflecţie. Uşor rigidă, împărţirea făcea din oamenii de acţiune nişte imbecili care reuşesc totuşi să taie nodul gordian, iar din oamenii de reflecţie, nişte nătîngi care, în loc să-l taie, se apucă să gîndească pe seama conceptului de nod.

Nu ştiu dacă Vasile Dîncu e din acest punct de vedere om de reflecţie sau om de acţiune. Sau şi una şi alta. Deşi domnia sa stă în prim planul media de la noi prin posibila candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, funcţie râvnită de jumătate plus unu din partid, eu l-am invitat la interviu pentru postura sa de om de reflecţie.

Dintre reprezentanţii mediului academic Vasile Dâncu e printre cei mai aplicaţi la realităţi.

Altfel spus, Vasile Dâncu nu practică sociologia în sine, în plan abstract, ci sociologia care ar putea folosi la ceva, în plan concret. Cu domnia sa poţi discuta ore în şir despre România din punct de vedere sociologic şi chiar metafizic. Era normal în aceste condiţii să abordăm, pe lîngă protestele din America (un fel de Mineriade – zice el ), împărţirea tribală a electoratului, transformarea partidelor în mari familii şi de absenţa iubirii din relaţia PSD cu electoratul, atitudinea românilor faţă de Pandemie.

Confirmînd şi alte cercetări de teren, Vasile Dâncu a arătat că potrivit cercetărilor IRES falia din societatea noastră dintre cei care au crezut că măsurile sînt necesare şi cei care au crezut că nu sînt necesare s-a mişcat tot timpul.

În ce sens? l-am întrebat.

Domnia sa a răspuns:

Dincolo de mişcarea faliei, pentru politicieni, pentru presă rămîne un adevăr de netăgăduit: Creşte pe zi ce trece numărul românilor care nu mai cred în pericolul Coronavirus. Am fost convins chiar din zorii stării de urgenţă că acest pericol a fost exagerat.

Nu asta are însă importanţă:

Dacă a fost sau nu exagerat”, a spus jurnalistul.

Click aici pentru a citi integral declarația lui Ion Cristoiu.

 

Comentarii
  • Mai pe inteles lucrurile stau astfel;asa cum si ordonantele au fost date neconstitutionale,proiectul de lege a fost si mai dezastruos.Desi stiau ca-i o batjocura de lucrare,l-au aruncat nesemnat de ministrul Justitiei in curtea parlamentului,adica i-au pus pe ei la munca.Apoi urlau ca PSD,parlamentul e de vina.Asta este guvernul cocteil PDL+PNL,se ocupa mai bine cu bautul fara masca.

Adauga un comentariu