National

Ion Cristoiu, după ce Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier: „Este ceva unic în istoria României acest gest”

Publicat: 07 dec. 2020

Luni seară, 7 decembrie, Ion Cristoiu a comentat, la Antena 3, decizia lui Ludovic Orban de a-și depune mandatul pentru funcția de premier. Astfel, jurnalistul a precizat că nu aceasta era decizia corectă, ci mai bine ar fi fost dacă Orban își dădea demisia din funcție de președinte al Partidului Național Liberal.

„Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. (…) Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor castrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală.

Domnul Orban putea să-și anunțe demisia când a fost un scandal sau din cauză că plicurile nu au ajuns. Este ceva inimaginabil. Admițând că Ludovic Orban își anunță demisia că nu va mai fi desemnat, e o prostie. Știți foarte bine că premierul în exercițiu rămâne în continuare până depune jurământul noul premier, admițând că nu-l desemnează pe el. Dacă Klaus Iohannis a pus asta la cale e o nouă iresponsabilitate”, a spus Ion Cristoiu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu și Sabina Iosub.

Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru

În această seară, 7 decembrie, o zi cu încărcătură politică extraordinară, Ludovic Orban și-a depus mandatul pentru funcția de premier, lăsându-l în loc, ca premier interimar, pe Nicolae Ciucă.

Orban a declarat că a luat această decizie, pentru a arăta că nu se cramponează într-o funcție politică și nu impune condiții.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că părăsește această funcție, având conștiința împăcată, deoarece a făcut tot posibilul pentru bunăstarea românilor.

„Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările. Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament.”, a spus Orban.

Mai mult decât atât, el vine și cu o completare, spunând că are un obiectiv major: de a construi o majoritate parlamentară, care să îi excludă pe social-democrați.

„Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, mesaj pentru populația României

„Le transmit românilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu scopul de a apăra sănătatea și viața românilor, locurile de muncă.”, a declarat fostul premier al țării.

Comentarii
Adauga un comentariu