Actualitate

Ionel Dancă critică PNL după alianța cu PSD: Nu cred că au existat alți politicieni mai penibili în România

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ionel Dancă critică PNL după alianța cu PSD Nu cred că au existat alți politicieni mai penibili în România
Deputatul Ionel Dancă îi critică pe liberali

Ionel Dancă, apropriat al lui Ludovic Orban şi proaspăt exclus din PNL îi critică pe liberali pentru alianţa cu PSD. Acesta este de părere că nu a existat politicieni mai penibili decât în situaţia de față.

Criticile vin în contextul în care și Ludovic Orban a lansat un val de acuze la adresa PNL iar președintele Klaus Iohannis se vede la Cotroceni cu PNL-PSD-UDMR pentru discuții în vederea formării unei alianțe de guvernare.

Ionel Dancă îi consideră pe PNL-iști ca fiind cei mai penibili politicieni din România

Ionel Dancă, un apropriat al lui Ludovic Orban şi proaspăt exclus din PNL îi critică pe liberali despre care crede că sunt cei mai penibili politicieni din istoria României. Altfel spus, acest arată că liberalii au pierdut cele mai importante funcții din guvern şi că negocierile au fost ca la balamuc:

”Echipa penibilă de conducere PNL! Nu cred că au existat alți politicieni mai penibili în România de la celebra zicere „Am fost un dobitoc!” a fostului ministru de Interne ceaușist, Tudor Postelnicu.

Marea împărţeala PSD – PNL s-a încheiat ca la balamuc pentru echipa de looseri PNL care a pierdut funcția de premier pentru noul președinte PNL, la pachet cu SGG, Finanţele, Apărarea, Agricultura, Munca și Cultura, fără să obțină nimic în plus, nici Dezvoltarea, nici Transporturile…

Așa negocieri „big time”, mai rar s-au văzut în politica românească! Cum să pierzi poziția de principal partid aflat la guvernare într-o coaliție de dreapta, în care aveai funcția de prim-ministru și 9 ministere într-un Guvern cu 18 ministere, cu ministerul Finanţelor și SGG?!

Cum să ajungi să ai mai puține ministere într-un Guvern cu 21 de ministere, fără Finanţe și SGG, ba chiar și fără ministere pe care le aveam precum Apărare, Agricultură, Muncă, Cultură?!

Și de ce nu ați obţinut nici Transporturile și nici Dezvoltarea, „Oricare, măcar unul!”, așa cum toată „echipa câștigătoare” s-a plâns un an întreg după ultimele negocieri pentru coaliția de dreapta? (…) a explicat Ionel Dancă.

Ludovic Orban a criticat alianța dintre PSD și PNL

În urmă cu doar câteva minute, Ludovic Orban a declarat că își dă demisia din PNL și că va forma o nouă forță politică din oamenii nemulţumiţi de alianța cu PSD. Altfel spus, fostul președinte PNL este de părere că liberalii au pierdut extrem de mult mai ales că premierul este lipsit de putere dacă nu controlează SGG-ul și Ministerul de Finanțe:

”Astea au fost negocieri fără mandat, a fost o bătaie de joc față de BNP-uri, BEX-uri. Nu au avut mandat, au mințit. Această înțelegere cu PSD presupune că PSD va avea premierul în perioada alegerilor parlamentare. Unde este victoria, dacă dai premierul PSD înaintea alegerilor?

Evident că negocierile sunt o rușine. Premierul nu e premier fără SGG și fără ministerul de Finanțe.”, a spus Ludovic Orban.

 

Astăzi, PSD a revenit la putere și PSD va face legea pentru foarte mult timp. Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe ceea ce am făcut în ultimii 30 de ani, să-i reprezint în mod corect, onest, cinstit, cu devotament, cu respect față de drepturi individuale și față de demnitatea fiecărui cetățean român pe toți acei români care cred într-un proiect de dezvoltare a României bazat pe valori liberale.

 

 

Adauga un comentariu