Titlurile zilei

Jaf ca în filme, cu un medic din Iași în prim-plan. Un seif ascuns în spatele unui tablou a fost scos cu dalta din perete. Totul a durat doar câteva minute – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Jaf ca în filme cu un medic din Iași în prim-plan. Un seif ascuns în spatele unui tablou a fost scos cu dalta din perete. Totul a durat doar câteva minute - EXCLUSIVFOTO
Un individ din județul Iași a fost condamnat la închisoare după ce s-a dat drept medic și a plecat din casa unor pensionari cu un seif sub braț

Un individ care s-a dat drept medic a comis un jaf de zile mari la Iași. A intrat în casa unor pensionari, apoi a plecat cu un seif sub braț. Individul le-a spus soților că fiul lor a suferit un accident și are nevoie de o operație care costă 10.000 de lei

Un tânăr din Iași a dat un jaf ca în filme și a reușit să pună mâna pe câteva mii de lei. Ioan Claudiu Cosma, fost Moloman, s-a gândit că poate obține bani frumoși, dacă se dă drept medic. A pus mâna pe telefon și a sunat o pensionară din Răducăneni. I-a spus acesteia că fiul ei a suferit un accident rutier și are nevoie de o intervenție chirurgicală pentru care este nevoie de 10.000 de lei.

„La data de 03.06.2019, persoana vătămată a sesizat în mod direct lucrătorii Postului de Poliție cu privire la faptul  că în ziua de 01.06.2019 persoane necunoscute au indus-o în eroare, apelând-o și declinându-și calitatea de doctor, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv că fiul său este internat în spital, obținând de la aceasta în mod injust suma de 2.000 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Individul care s-a dat drept medic a comis jaful de la Iași ca la carte

Soțul femeii păcălite a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile.

„În ziua de 01.06.2019, soția mea a fost contactată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind doctor și care i-a spus că fiul nostru este internat într-un spital, urmează a fi operat la un picior și este nevoie de o sumă de bani. Totodată, i-a solicitat soției mele suma de 10.000 de lei. Aceasta i-a spus să vină, întrucât are banii la domiciliu. Eu mă aflam în curte, nu știam de convorbirea telefonică purtată de soția mea.

După aproximativ două ore, a venit la poartă un bărbat tânăr, de aproximativ 30 de ani, înalt și slab, nu mai rețin cu ce era îmbrăcat, părea de etnie romă, avea o borsetă pe umăr, încălțat cu adidași de culoare deschisă, care a afirmat că este doctor și că a venit să-i dăm banii. Soția mea l-a condus în casă, după care i-a arătat, într-una din camere, locul de pe un perete, acoperit cu un tablou încastrat în interior, unde se afla o casetă metalică de culoare neagră, încuiată cu cheie. Menționez că singurul care avea cheie este fiul meu”, a declarat bărbatul păgubit.

A scos seiful din perete cu o daltă, de față cu femeia înșelată

Pentru că cei doi soți nu aveau cheia de la seif, individul a luat o daltă din curte și a scos cutia din perete. Totul s-a petrecut cu femeia de față.

„Acolo erau bani strânși din pensie, compusă din bancnote de 200 de lei, 100 de lei și 50 de lei. Nu știu exact câte bancnote de fiecare erau. Bărbatul respectiv a intrat și a văzut locul în care era montată caseta metalică, a ieșit în curte, a găsit o daltă (o bucată de fier) cu care a spart peretele și a scos din acesta caseta metalică care nu era fixată în perete cu șuruburi. A luat caseta și a întrebat-o pe soția mea unde este cheia. După ce i-a răspuns că se află la fiul meu, a luat caseta metalică și a plecat cu aceasta sub braț. Am văzut că venise singur cu o mașină dinspre Iași, nu am reținut marca sau alte indicii. A întors mașina când a ajuns în parcarea din fața primăriei, soția mea l-a condus până la poartă, a ieșit cu el în drum și l-a văzut plecând cu mașina”, le-a mai spus bărbatul anchetatorilor.

Falsul medic a fost condamnat la închisoare

Familia păgubită și-a dat seama de țeapă în momentul în care fiul s-a întors acasă.

„În ziua de 02.06.2019, fiul meu a venit la noi. Obișnuiește să vină aproape săptămânal. Atunci l-am întrebat când a ieșit din spital. Mi-a răspuns că nu fusese internat în niciun spital și și-a dat seama că am fost înșelat”, a spus bărbatul.

Zilele trecute, individul a fost condamnat la închisoare. Totodată, trebuie să achite daune materiale și cheltuieli de judecată.

„Condamnă inculpatul COSMA IOAN-CLAUDIU, la o pedeapsă de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (01.06.2019). Obligă inculpatul Cosma Ioan-Claudiu la achitarea sumei de 3.300 de lei cu titlu de daune materiale către partea civilă. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în decizia judecătorilor.

Astfel, pensionarii, și nu numai, ar trebui să fie atenți. Oricând se pot trezi acasă cu un fals medic, de la vreun închipuit spital din Iași, gata să comită un jaf.

Comentarii
  • Ziar de cacao… Cum „cu un medic in prim-plan”?! Cum puteti minti in halul asta, pe fata asa?! Ce fel de… „jurnalist” e asta? Unde a facut el facultatea sau macar liceul? Va mintiti cititorii pe fata, desconsiderandu-i. Invit pe toti sa nu mai citeasca aceasta mizerie.

  • ,,Cum puteți dezactiva microfonul telefonului – functia SPION :
    Deschideți aplicația Google / Accesați partea de profil din colțul din dreapta sus / Apăsați pe opțiunea „Cont Google” / Căutați opțiunea „Date și confidenția-litate” / Găsiți secțiunea „Web and application activity” (Activitate web și aplicații) / Dezactivați opțiunea „Includeți activitatea vocală și audio” / Apăsați pe „Stop saving” (Opriți salvarea) / Pentru a confirma modificarea, apăsați pe „Înțeles”.
    Coduri de protecţie: Un alt semn evident că telefonul tău ar putea fi ascultat este nivelul crescut al consumului de date utilizat. Asta ar putea arăta activitatea unei aplicații de monitorizare ce trimite informații sau update-uri constante către o altă sursă externă.
    Există o serie de coduri prin intermediul cărora poți afla dacă mesajele și informațiile tale sunt protejate.
    Poți descoperi mai multe lucruri despre setările tel. tău.
    *#21# – acest cod te ajută să afli dacă apelurile, mesajele și alte date sunt
    redirecționate.
    Statutul diferitelor tipuri de redirecționări va fi afișat pe ecranul tel. ;
    002# – acest cod universal te ajută la oprirea tuturor formelor de redirecționare
    din telefon ;
    *#06# – poți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier).
    Dacă știi acest număr, poți găsi tel. furat. Când este pornit, locația sa
    este transmisă automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă
    o cartelă SIM diferită. Dacă cineva îți cunoaște numărul IMEI, poate afla
    modelul și caracteristicile tehnice ale tel., făcându-te vulnerabil pentru
    spionaj sau atacuri cibernetice.’’

Adauga un comentariu