International

Joe Biden l-a acuzat pe Putin de genocid. Volodimir Zelenski: „Cuvintele unui lider adevărat”

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden l-a acuzat pe Putin de genocid. Volodimir Zelenski Cuvintele unui lider adevărat
Joe Biden susține că Vladimir Putin încearcă să șteargă pur și simplu ideea de a fi ucrainean

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a acuzat pe Putin de genocid. Această afirmaţie a fost făcută pentru prima dată în cele 49 de zile de război în Ucraina.

Liderul de la Casa Albă a făcut acest anunţ după ce mii de civili au fost ucişi în Ucraina, după debutul invaziei militare în data de 24 februarie 2022.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat pe Putin de genocid: „Tot mai multe dovezi ies la lumina”

Joe Biden, preşedintele SUA, a transmis ieri, 12 aprilie 2022, faptul că Vladimir Putin a comis un adevărat genocid în Ucraina.

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a vă umple rezervoarele… Nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război și comite genocid pe cealaltă parte a lumii”, a transmis Joe Biden în timpul discursului la tribună.

De asemenea, la scurt timp înainte să urce în avion, Joe Biden a fost interpelat de reporteri ce l-a făcut să utilizeze cuvântul „genocid” şi dacă a văzut dovezi suficiente pentru a face declaraţia.

„Da, am spus că este genocid, pentru că devine tot mai clar că Putin încearcă să șteargă pur și simplu ideea de a fi ucrainean. Tot mai multe dovezi ies la lumină despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastarea produsă. Vom lăsa avocații să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie cu siguranță așa mi se pare. Mulțumesc”, a fost răspunsul lui Joe Biden la întrebarea reporterilor.

Reamintim faptul că oficialii americani au mai acuzat și în trecut Rusia de comiterea unor crime de război. Astfel, Joe Biden chiar l-a numit direct pe liderul de la Kremlin criminal de război. Însă, de această dată Washingtonul a mers mai departe şi a folosit cuvântul genocid.

Asaltat de întrebările reporterilor, la scurt timp după aceea, președintele american și-a menținut afirmația.

Ce spune Volodimir Zelenski despre declarația lui Joe Biden: „Cuvintele unui lider adevărat”

Preşedintele ucrainean a reacţionat ieri seară, 12 aprilie 2022, în ceea ce priveşte afirmaţia făcută de Joe Biden, liderul de la Casa Albă, precum că acţiunile făcute de Rusia la adresa Ucrainei au condus către un genocid. Volodimir Zelenski susţine că aceste cuvinte sunt ale unui lider adevărat.

„A spune lucrurilor pe nume este esențial pentru a face față răului. Cuvintele adevărate ale unui lider adevărat”, a scris liderul de la Kiev.

În mesajul lui de la miezul nopții, Zelenski a spus că sunt tot mai multe mărturii și dovezi despre crimele comise de armata rusă.

„Nu toți violatorii în serie au atins nivelul de brutalitate al soldaților ruși”, a spus președintele ucrainean. Pe de altă parte, el a luat în râs progresul cu care se laudă Rusia în invadarea Ucrainei.

Anterior, Vladimir Putin declarase că negocierile de pace sunt într-un „punct mort” și a spus că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.

Joe Biden l-a acuzat pe Putin de genocid, însă președintele SUA nu este singurul care a făcut astfel de afirmații.

Adauga un comentariu