Titlurile zilei

Juniorul lui Relu Fenechiu a tras o țeapă cu un teren în Bucium! Noii proprietari au rămas cu ”buza umflată”: au crezut că au dat lovitura-FOTO

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Juniorul lui Relu Fenechiu a tras o țeapă cu un teren în Bucium Noii proprietari au rămas cu buza umflată au crezut că au dat lovitura-FOTO
Alex Fenechiu (foto stânga) i-a vândut un teren lui Bogdan Arsenie (foto dreapta), dar afacerea a fost doar pentru una dintre părți

Un teren de 1.299 metri pătrați situat în Bucium a creat confuzie în rândul noilor proprietari. Au cumpărat crezând că pot construi, dar au avut parte de o surpriză neplăcută. Au cumpărat de la firma deținută de Alex Fenechiu, fiul lui Relu Fenechiu, fost deputat condamnat pentru fapte de corupție

O tranzacție imobiliară în zona Bucium, din Municipiul Iași, îl are în prim-plan pe Relu Fenechiu, fost deputat, condamnat pentru acte de corupție. Lângă cartierul I.C. Brătianu, construit de fostul parlamentar, sunt identificate mai multe suprafețe de teren deținut de acesta prin intermediul unor interpuși sau chiar membri ai familiei. În 2020, societatea La Rocca SRL, controlată de Alex Fenechiu, fiul fostului deputat, în vârstă de 28 ani, avea în proprietate un teren de 1.299 metri pătrați, situat chiar la limita cu cartierul I.C. Brătianu, lângă o hală de depozitare. La finalul anului 2021, Alex Fenechiu găsește un cumpărător pentru terenul menționat.

Tranzacția este înregistrată la notarul Teona-Elena Rădulescu. Valoarea terenului este estimată la 100 euro/metru pătrat. Clienții sunt doi asociați ai firmei Homeart Living SRL: Constantin Dragoș Homeucă și Bogdan George Arsenie. Cei doi au cumpărat terenul în speranța că vor putea investi într-un proiect imobiliar care să genereze rapid un profit. Însă, la începutul lunii ianuarie 2022, Primăria Iași a respins solicitarea privind emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unui număr de locuințe colective mici.

Juniorul lui Relu Fenechiu a tras o țeapă cu un teren în Bucium: a vândut, dar nu se poate construi

Cumpărătorii lui Alex Fenechiu s-au arătat destul de surprinși în momentul în care au aflat că un banal certificat de urbansim a fost respins de Primăria Iași.

”Știam că este un blocaj la nivel de administrație, mai ales în Iași. E ciudat, nu ar fi trebuit să fie probleme. Acolo se poate construi cu două etaje și cu demisol”, a precizat Constantin Dragoș Homeucă.

Celălalt asociat din firmă a explicat că a avut garanții din partea vânzătorului că nu vor fi probleme cu terenul.

”Nu am primit niciun răspuns de la Primăria Iași. Este un Plan Urbanistic Zonal cu tot cu cartier( cartierul lui Fenechiu-n.r.) prin care se permite D+P+2. Proprietarul mi-a prezentat… Documentația este întocmită de mult pentru vile cu 1 etaj sau 2 etaje. Nu vom renunța la teren, vom vedea ce s-a întâmplat”, a precizat Bogdan George Arsenie.

Alex Fenechiu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Și Daniel Panaite, patronul Agroindustriala Bucium, vrea să construiască locuințe colective pe șoseaua Bucium, nr.57.

Cumpărătorii sunt implicați în mai multe afaceri

În ceea ce privește societatea Homeart Living SRL, cu obiect de activitate ”lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei, profit de 584.061 de lei, datorii de 1,2 milioane de lei, cu un număr de 4 angajați. Bogdan Arsenie este unic asociat și în firma ABM Trade SRL, cu obiect de activitate ”închiriere și leasing cu autovehicule rutiere grele”. Soția acestuia, Mihaela Lavinia Arsenie, deține City Life Global SRL (agenție imobiliară) și Kazan Wheat SRL (fabricarea produselor de morărit). Totodată, în zona Bucium, pe o suprafață de 2.692 de metri pătrați, societatea Ekosse Group B & I SRL, deținută de Dorin Andrei Irimia și Cristian Mihai Băltaru, conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să construiască 5 blocuri de locuințe colective cu regimul maxim de înălțime S+P+2E+3 retras, dar și alte locuințe cu regim mai mic. De precizat este faptul că accesul spre teren este asigurat prin Strada Gr.T. Popa. Parcela se află între Străzile Ștefan Zeletin și Anastasie Obregia.

Investitorul caută să obțină avizele pentru introducerea terenului în intravilanul Municipiului Iași. Alex Fenechiu a tras o țeapă cu un teren în Bucium, dar rămâne de văzut cum vor acționa noii proprietari.

Adauga un comentariu