Razboi în Ucraina

Kievul ar putea fi atacat în această seară. Ce spun experţii militari americani

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kievul ar putea fi atacat în această seară. Ce spun experţii militari americani
Institutul american pentru Studierea Războiului consideră că forţele ruse ar putea ataca Kievul în această seară

În urma analizei unui important grup de analiză militară american, se pare că Kievul ar putea fi atacat în această seară.

Raportul realizat de americani estimează că forţele ruse se pregătesc pentru un asalt asupra Kievului în zilele următoare. Se preconizează că asaltul ar putea începe în această seară.

Kievul ar putea fi atacat în această seară

Institutul american pentru Studierea Războiului considera că forţele ruse ar putea ataca Kievul în această seară. Raportul acestora spune că armata Rusiei se concentrează în special pe periferia de est, nord-vest şi vest a capitalei. Informaţia fiind publicată luni seara, 7 martie, s-a estimat că atacul va avea loc „în următoarele 24-96 de ore”.

„Rușii aduc provizii și întăriri și efectuează atacuri cu artilerie și rachete pentru a slăbi apărarea și a intimida apărătorii înaintea unui astfel de asalt”, se arată în raport.

Având în vedere lipsa de certitudine în ceea ce priveşte şansele de succes a unei încercări de a prelua controlul oraşului, analiza indică faptul că operaţiunea ar putea semnala un moment cheie în invazia lui Putin.

„Este prea devreme pentru a evalua eficacitatea probabilă a oricărei încercări rusești de a finaliza încercuirea Kievului sau de a ocupa orașul în acest moment”, se arată în analiză.

Totodată, raportul menţionează şi faptul că trupele ruse se pot adapta oricăror condiţii:

„Dacă trupele ruse au fost capabile să aprovizioneze, să reorganizeze și să planifice operațiuni simultane deliberate și coordonate de-a lungul mai multor axe de avans în jurul și în capitală, ele ar putea avea mai mult succes în această operațiune decât au avut în întreprinderile anterioare”.

Kievul aduce acuzaţii Moscovei

Zilele acestea, Kievul a adus acuzaţii Moscovei, după ce aceştia din urmă au propus ca plecarea cetăţenilor ucraineni din oraşele asediate de forţele ruse să se facă prin culoare umanitare cu condiţia ca aceştia să ajungă în Rusia sau Belarus.

Purtatorul de cuvânt al preşedintelui Zelenski a precizat că cetăţenilor civili ucraineni trebuie să li se permită să-şi părăsească locuinţele prin teritoriul ucrainean, acuzând Rusia că a împiedicat în mod deliberat tentativele anterioare de evacuare.

„Este o propunere complet imorală. Suferinţa oamenilor este utilizată pentru a crea imaginea televizată dorită. Aceştia sunt cetăţeni ucraineni, ei trebuie să aibă dreptul să fie evacuaţi prin teritoriul Ucrainei”, a declarat acesta.

Totodată, Vladimir Putin a transmis prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov că acţiunile militare ruse vor înceta imediat dacă Ucraina îndeplinește mai multe condiţii şi anume: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a afirmat că Ucraina „ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei.”

Reamintim, experții militari americani au estimat că Kievul ar putea fi atacat în această seară.

Adauga un comentariu