Actualitate

Klaus Iohannis, despre neputința întoarcerii la normalitate: „Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere”

Publicat: 07 oct. 2020
Klaus Iohannis, declarație de presă
Preşedintele Klaus Iohannis

Miercuri, 7 octombrie 2020, președintele României, Klaus Iohannis a oferit cetățenilor acestei țări două varinte, în prezentul context epidemiologic: fie mergem pe drumul creșterii alarmante de cazuri și riscăm supraaglomerarea spitalelor sau fie alegem viața socială și economia funcțională, dar cu unele restricții.

„Este o luptă nu doar a sistemului medical, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Am spus-o în nenumărate rânduri și am s-o repet cât timp va fi necesar: oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitate pe care am avut-o înainte de izbucnirea pandemiei.

Și cu cât crește numărul de bolnavi și de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat. Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere fundamentală pentru viitorul nostru, pentru sănătatea noastră și a celor dragi.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri și la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință și pierderi incomensurabile. Sau alegem să avem și viață socială și economie funcțională? Putem, dacă dăm dovadă de responsabilitate și se respectăm cu strictețe regulile”, a spus Klaus Iohannis, în declarația de presă făcută miercuri seară.

Șeful statului a afirmat că restricțiile sunt inevitabile: „Cu cât mai repede sunt introduse și respectate restricțiile, cu atât mai rapid își produc efectele”.

Klaus Iohannis, despre neputința întoarcerii la normalitate: „Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere”

Președintele României imploră la un efort colectiv din partea cetățenilor, pentru a câștiga în lupta împotriva noului coronavirus.

„Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că vor acționa cu același devotament. Vreau să-i asigur pe medici că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize. Este o luptă nu doar a sistemului medicului, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

„Oricâte măsuri ar implementa autoritățile, ele își pierd din eficiență dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la acest efort colectiv. Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent”, a conchis Iohannis.

Klaus Iohannis a confirmat organizarea alegerilor parlamentare în ciuda situației epidemiologice actuale: „Vor fi pe 6 decembrie, sunt pregătite deja”

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, Klaus Iohannis, acesta a fost întrebat de către jurnaliști dacă, în situația epidemiologică actuală, organizarea alegerilor parlamentare este oportună. Acesta a accentuat ideea conform căreia „o democrație nu funcționează fără alegeri”. Totuși, de asemenea, în democrație sunt primordiale interesele și nevoile cetățenilor.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. A funcționat rezonabil de bine la alegerile locale. E clar că dacă numărul de cazuri crește, campania se va desfășura în condiții și mai speciale, dar alegerile trebuie să aibă loc. Acest parlament expiră pe 20 decembrie, chiar dacă rămâne, nu mai poate da legi organice. Cu cât am putea amâna alegerile? Constituția spune maxim 3 luni, nu cred că cineva îți imaginează că situația peste trei luni situația va fi net mai bună în iarnă spre primăvară. Condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, dar trebuie să găsim o formă prin care facem campanie mai mult online și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine, spre exemplu”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Cand pui; hoti de case, turnatori,precum Iohanis si Basescu,prin vot la conducerea tarii,nu este bine.Apoi hotii striga hotii.Mai este democratie in Romania educata?

  • Da ne aducem aminte de Năstase 4 case și mătușa Tamara,Ponta și tată socru.Sova și mii de km. de șosele ,Dragnea și Belina,Oprișan și Vrancea,Boul ăla de Vaslui și saru’mana pe la….Hrbenciuci….Ciutaci…..Ciuvici….și alte ciuvee ..mare PSD.Nu, nu am uitat frate moldovane!

  • De unde dracu bani de paine mai iohanis? Banii de paine la romani nu exista, te gandesti obsedat bolnavicios doar la alegeri, campanie online?mergeti la vot? organizati mai 10 tururi ca nu va iesi nimeni , nimeni guvernul sa stie de ce nu va iesi decat 0 persoane la vot. Si daca va iesi cineva la vot va vota cu PSD impotriva voastra ca sa se razbune, pazea ca votam PSD .SINGURUL PRESEDINTE AL UNEI TARI DIN LUMEA ASTA CARE NU SE GANDESTE LA POPORUL SAU!

  • vorbiti, vorbiti, lamentati-va si nu faceti nimic bine ca va plangeti ca nu aveti o paine criminalii de la putere stiu? ii intereseaza? nu. noi suntem multi noi suntem poporul nu ei care ne condamna la foame si la cea mai mare saracie din Europa. ei asteapta voturile sparanghelistilor din diaspora pe care ii alunga din tara sa moara. canci voturi. Am ajuns cea mai umilita natie de pe fata pamantului si in tara si afara, Nu avem presedinte de tara, nu avem guvern avem doar niste …. impotriva romanilor, in toate tarile presedintii si guvernele mai fac ceva pentru natia lor numai in romania nu intereseaza nu sunt bani dar de ce nu se reduc parlamentariii la jumatate sau reducerea indemnizatiilor de 50 mii lunar la un sfert hai maxim 10 mii pe luna pentru un parlamentar nicidecum mii de miliarde pe an cu parlamentarii, dar pe neamt il doare in kur de poporul roman vrea voturi, suntem de vina ca tacem si plangem in casa celelalte popoare nu fac asa, ,,dragi romani,, poate fi dat jos ca ne omoara pana la anu. cat vor creste salariile ramanem cu 1400 lei, nu sa manance ei si sa suporte toate cheltuielilie din 1400lei, votati pnl-ul lui iohannis!!!! votati hotii de voturi USR cu soros si antipa, atunci pe cine votam ? PMP? PSD sigur de razbunare pe iohannis

Adauga un comentariu