Actualitate

Klaus Iohannis, discuții cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni: „Carantinarea și-a dovedit eficiența“ – UPDATE

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis discuții cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni Carantinarea și-a dovedit eficiența - UPDATE
Președintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează duminică, 22 noiembrie, Institutul Clinic Fundeni, iar la final va susţine declaraţii de presă.

UPDATE: „Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI. Presiunea pe secțiile de anestezie și ATI se mențin ridicate. De aceea, am decis să intensificăm să creștem numărul de paturi. Le-am transmis medicilor de Terapie Intensivă că efortul lor este apreciat. La inițitiva acestor medici a fost amenajat acel spațiu modular. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară și are toate avizele necesare funcționării. Îi felciit pe medici că au făcut psoibil să avem un astfel de spațiu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor acre sprijină medicii în activitatea lor. Am avut o discuție cu colectivul medicul, dar și cu ministrul Sănătății. Am discutat și măsurile ce urmează a fi implementate. Subliniez din nou că, deși sunt semene pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toți, pentru a ține această pandemie sub control. Până la apariția vaccinului anti COVID-19, doar respectarea normelor sanitare și a măsurilor de restricții este eficientă în stoparea acestui virus. Am vonstata câteva lucruri pe care medicii le știu. Avem un spital care e din 1959. Multe au fost îmbunătățite, altele nu pot f ischimnbate. Este nevoie de clădiri noi dacă vrem circuite necesare, clădiri care îndeplinesc toate cerințele de siguranță“, a declarat Klaus Iohannis.

„Din martie și până acum, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr destul de mare. Din păcate, n ueste suficient. Prin efortul medicilor, a ministerului, se adaugă zeci de noi paturi de ATI. Vom continua în acest ritm pentru a fi cu un pas înaintea evoluției pandemiei. Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul pandemiei într-o localitate. Avem deja măsuri de carantinare luate. Acolo unde s-a luat măsura, creșterea numărului de cazuri a încetat. Este o măsură care și-a dovedit eficiența. Problematică este efectul economic. Restricționărilor au efect economic negativ. De aceea este necesară analiza unde se impune și unde nu carantinarea. Peste tot lucrurile au reintrat într-o oarecare normalitate. Așa putem ține epidemia sub control ,acționând local sau regional. Nu am de gând să merg la Sibiu dacă orașul este în carantină! Avem mult de lucru la București“, a menționat Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, duminică, la ora 09.30, preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Institutul Clinic Fundeni.

La finalul vizitei, şeful statului va face o declaraţie de presă.

Vizita vine în contextul în care preşedintele a avut recent mai multe întruniri cu specialişti din domeniul medical pe tema Strategiei naţionale pentru vaccinarea anti-Covid, iar pentru luni a convocat o nouă întrunire, dar şi în contextul în care a invocat recent necesitatea reformei în sănătate, discuţie relansată în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 12 victime şi cu rănirea gravă a unui medic.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a anunţat Klaus Iohannis.

În aprilie 2019 preşedintele a acordat Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Clinic Fundeni Bucureşti.

Adauga un comentariu