Razboi în Ucraina

Kremlinul a declarat: Obiectivul invaziei ruse în Ucraina este de a-i elibera pe ucraineni de opresiune

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kremlinul a declarat Obiectivul invaziei ruse în Ucraina este de a-i elibera pe ucraineni de opresiune
Şeful diplomaţiei ruse a specificat care este obiectivul invaziei ruse în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a susţinut vineri, 25 februarie că obiectivul invaziei ruse în Ucraina este să-i „elibereze” pe ucraineni „de opresiune”. Acesta a lăsat să se înţeleagă că Moscova intenţionează să răstoarne actuala putere ucraineană.

Până la această oră, s-au înregistrat oficial 57 de persoane decedate şi 169 rănite. Trupele ruse au distrugând astăzi nu mai puţin de 6 posturi și au bombardat 32 de obiective civile.

tanc, militari, soldati, armata, atac Ucraina
Separatiştii, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova la începutul acestei săptămâni înainte, controlează în prezent doar o treime din Doneţk şi Lugansk

Obiectivul invaziei ruse în Ucraina a fost clarificat

Şeful diplomaţiei ruse a specificat care este obiectivul invaziei ruse în Ucraina. Acesta a profitat vineri , 25 februarie, de întâlnirea cu oficiali ai autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, a căror independenţă a fost recunoscută luni de Rusia, pentru a lansa din nou acuzaţii la adresa Occidentului şi a Kievului.

În cursul unei întâlniri cu responsabili separatişti proruşi din estul Ucrainei, Serghei Lavrov a declarat:

„Preşedintele (rus Vladimir) Putin a luat decizia acestei operaţiuni militare speciale de demilitarizare şi de denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberaţi de această opresiune, ucrainenii să poată să-şi aleagă liberi viitorul”, a spus el.

trupe rusesti in Kiev, razboi Ucraina
Preşedintele Ucrainei spune că deşi Rusia a primit sancţiuni din partea Consiliului European, acestea nu par a fi suficiente

Serghei Lavrov: Occidentul închide ochii la crimele de război comise de Kiev

În cadrul întâlnirii cu aşa-numitul „ministru de externe” al autoproclamatei republici Lugansk, Vladislav Deinego, şi „prim-adjunctul ministrului de externe” al republicii Doneţk, Serghei Peresada, la Moscova, ministrul de Externe rus a menţionat faptul că Occidentul apara regimul ucrainean şi închide ochii la crimele de război comise de Kiev împotriva civililor şi că tocmai acţiunile ucrainene şi occidentale au condus Ucraina spre tragedie.

Se pare că la discuţiile cu Deinego şi Peresada, ministrul rus urma să discute problema deschiderii reciproce de ambasade. În acelaşi timp, agenţii de presă ruse ,au relatat că liderii separatişti susţinuţi de Moscova se aşteaptă ca miliţiile lor să se apropie în curând de graniţele regiunilor Lugansk şi Doneţk.

„Rusia a recunoscut Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk în graniţele regiunilor Doneţk şi Lugansk pe când făceau parte din Ucraina”, a declarat Vladimir Putin la 22 februarie.

Separatiştii, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova la începutul acestei săptămâni înainte, controlează în prezent doar o treime din Doneţk şi Lugansk, restul teritoriului aflându-se sub controlul Kievului.

Volodimir Zelenski, rămas singur în fața Rusiei

Se pare că preşedintele Volodimir Zelenski a fost lăsat singur în fața conflictului cu Rusia. În cursul unei declarații video ce a transmis-o în această dimineață, acesta a precizat că a ajuns la concluzia cum că deşi mulţi şi-au declarat suportul alături de cauza Ucrainei, ajutorul întârzie să apară, la mijloc stând probabil o teamă.

Preşedintele Ucrainei spune că deşi Rusia a primit sancţiuni din partea Consiliului European, acestea nu par a fi suficiente pentru a scoate trupele ruseşti de pe teritoriul ucrainean, acesta declarând că ”Numai prin solidaritate și determinare se poate realiza acest lucru”.

La ora 4 dimineaţa, în ziua de 25 februarie, forțele ruse au continuat să lanseze lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Zelenski spune că ruşii declară că în vizorul lor sunt doar instalațiile militare, dar acestea sunt minciuni.

„Pe cerul de deasupra Kievului (în această dimineață), au fost bombardamente. A fost un incendiu la un bloc de locuințe. Astfel de atacuri asupra capitalei noastre nu au mai avut loc din 1941”, a spus presedintele ucrainean.

Reamintim, Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a precizat în decursul acestei zile că obiectivul invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei este de a-i „elibera” pe ucraineni „de opresiune”.

Adauga un comentariu