Titlurile zilei

L-am găsit! Paul a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Iată povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

Publicat: 14 iun. 2023
_____ Vizualizări 15 Comentarii
L-am găsit Paul a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Iată povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României EXCLUSIV  FOTOVIDEO
Povestea din spatele imaginilor, care au făcut înconjurul României, îți provoacă fiori pe șira spinării

Paul este puștiul care a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României îți provoacă fiori pe șira spinării

Viața bate filmul. Paul Corduneanu provine dintr-o familie numeroasă. Mai are încă 6 frați și o mamă care se luptă zilnic să le ofere un trai decent. Opt suflete trăiesc doar din alocații, fiindcă mama abia face față treburilor casnice, iar preocuparea ei esențială sunt copiii, încercând să îi educe cât mai bine. Singura lor dorință a fost să aibă o vacă și o fântână. Banii nu le mai ajungeau ca să își cumpere, iar apa o cărau de la câțiva km, până își făceau bătături în palme.

Paul a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Iată povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României

Petronela Corduneanu locuiește în comuna ieșeană Trifești și are 34 de ani. Aceasta încearcă să se îngrijească de copilașii săi așa cum poate. Încă de când au apărut aceștia în viața ei a făcut sacrificii enorme, încercând să se descurce singură în condiții optime. Totuși, în acest moment au ajuns în pragul disperării și sunt obligați să trăiască în niște condiții inumane. La școală merg Magda Elena, în vârstă de 14 ani, Paul, în vârstă de 13 ani, Ina Cătălina, de 10 ani, Eva și Denisa, care au 7 ani. Acasă cu mama stau doi copilași, Toni, care are 2 ani, și Medeea, de numai două luni.

„Am avut o viață grea, dar mereu am încercat să le ofer o viață bună. Nu am reușit, însă am avut grijă de ei așa cum am putut. Au fost prioritatea mea. Tatăl lor ne fugărea și în plină iarnă de acasă și dormeam în coteț la porci sau prin odăile părăsite de prin sat. A fost cumplit. Înghețam de frig și mă dezbrăcam ca să îi învelesc pe ei. Mă bătea până mă învinețea. Am ales să plec în urmă cu 3 ani. Am luat copiii și o pungă de haine și nu știam unde voi ajunge. Am căutat o casă, unde să pot sta și să muncesc să plătesc o chirie. Am găsit prin preot această locuință, unde stau acum. Încercam să ne menajăm așa cum am știut.

Mă ajutau și cei mai mari și ne îngrădeam. Acum, ni s-a îndeplinit cel mai mare vis. Am primit o văcuță și o fântână. Era greu înainte, dar nu ne plângeam. Mulțumeam zilnic că avem unde pune capul pe pernă și nu ne dă nimeni afară pe vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Căram apă cu bidoanele de la pod. Ni se făceau urme în palme și făceam opriri bune. O zi ne-o alocam doar pentru a aduce apă. Iar copilașii mereu îmi cereau lapte. N-aveam bani să le cumpăr și rămâneau cu dorința de a mânca. Iar Paulică mi-a tot spus: «Oare cum să facem, mamă, să avem o vacă?». Eu îi explicam că nu ne permitem să cumpărăm una. Uite că Dumnezeu a avut grijă de noi”, povestește cu lacrimi în ochi Petronela Corduneanu, mama copiilor.

Petronela Corduneanu: „A zis că vrea să învețe să ajungă un om mare. Vrea să demonstreze că se poate”

Dintre toți copilașii, Paul este cel mai vorbăreț. Acesta i-a spus mamei lui că vrea să învețe cât mai mult, pentru a-și face un rost în viață și să demonstreze tuturor că poți ajunge acolo unde vrei și fără a avea atât de mulți bani. El se bucură zilnic de viața pe care o are, deși nu trăiește în lux.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are. Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, mai spune femeia.

Reporterii BZI au încercat să discute și cu reprezentanții asociației care se ocupă de caz, însă aceștia au fost rezervați în a oferi detalii. Astfel, pornind de la cazul lui Paul, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe băiețelul care și-a dorit o vacă și o fântână să depășească momentele dificile. Cei care doresc să le întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • baiatul acesta cerseste la semaforul din Podul de Fier. Nu pare ca doreste sa invete, cum este scris in articol, sau e alt hobby?

  • A ales sa-si paraseasca acum 3 ani bărbatul abuziv, dar are un copil de 2 ani și unul de 2 luni. Protectia copilului și asistenta sociala ar trebui sa se sesizeze in astfel de cazuri!

  • Trimite copilul la cersit. Il foloseste si acum ca sa cerseasca si ea. Continua sa faca copii desi nu are conditii de niciun fel sa-i creasca si sa-i educe. Traieste din alocatiile copiilor, e singura ei idee de a avea bani. Copiii mici sunt scuza ei de a nu-si cauta un loc de munca, va face in continuare. Romania needucata!

  • Total de acord! Au gasit solutia sa traiasca fara munca, pentru ca statul ii sileste pe oamenii cu bun-simt sa plateasca alocatii si ajutoare pentru masele analfabete si puturoase, dar votante.

  • S-au specializat in cazuri disperate, mame cu zece minori si nici un sot, mame care acum observa ca nu este apa curenta si vrea sa-i facem noi o vila cu piscina, desi, din salariul muncit, abia putem plati instalatorul sa schimbe o baterie. E drept ca nici nu ne raman prea multi bani dupa ce le platim lor alocatii si ajutoare.

  • Cu cine face asta copiii,daca spune ca sotul a alungat o?
    Spune ca cel mai mic dintre ei are 2luni..
    Face copii cu toti care trec pe drum,?
    Asa o invata popa,?

  • Așa buni de gura și de judecată suntem.Stim tot,că cerșește,că face copii,că bărbatul nu-i dar copii sunt aduși pe lume.Fiti mai mai rezervați in a judeca,nu știm noi durerea tuturor.Eu spre exemplu nu ajut pentru că nu îmi permit,dar sunt oameni care pot și vreau și o fac cu suflet l.De ce sa ii învrăjbim pe toți cu comentariile și judecată noastră? Vă simțiți mai bine daca la toate cazurile umanitare vărsați venin ?

Adauga un comentariu