Stiri si curiozitati

La ce distanța se plantează roșiile în solar. Cum să contribui la randamentul creșterii plantelor?

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La ce distanța se plantează roșiile în solar. Cum să contribui la randamentul creșterii plantelor
Înainte de a decide la ce distanță să plantați roșiile, luați în considerare că aveți nevoie de cel puțin 0,3 metri pătrați de sol pentru fiecare plantă

Nu toți grădinarii cunosc la ce distanță se plantează roșiile în solar. Dacă obiectivul principal este obținerea unor producții înalte, atunci plantarea corectă a răsadurilor este un factor important. Dacă nu acordați atenția cuvenită plantării, riscați să puneți plantele la o distanță prea mare una de alta. Atunci pur și simplu nu veți mai avea suficient spațiu pentru restul culturii. Astfel, riscați să supraaglomerați solarul, ceea ce poate duce la o reducere a randamentului și a creșterii.

Prima și cea mai importantă sarcină este de a alege răsadurile în funcție de starea rădăcinilor. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care preferă să cumpere răsaduri gata de la piață. Mai întâi de toate, acordați atenție rădăcinilor. Răsadurile cuibărite au un sistem radicular periferic bine dezvoltat. Acest lucru înseamnă că puteți vedea vizual din ghemul dens de rădăcini dacă planta se va dezvolta și va crește la un ritm ridicat. De aici, puteți estima deja la ce distanță veți planta roșiile.

La ce distanța se plantează roșiile în solar. De cât spațiu veți avea nevoie?

Dacă arbustul este mare și puternic, atunci veți avea nevoie de mult spațiu. Dacă rădăcinile sunt butucănoase, înseamnă că plantele nu au fost încă murate. Acest lucru înseamnă că va dura mult timp pentru a dezvolta puterea rădăcinilor înainte de a începe să crească. Dacă știți dinainte că plantele pot fi pipernicite, distanța poate fi redusă.

Înainte de a muta răsadurile în locația lor principală, ar trebui să le faceți o baie cu pesticid pentru a vă asigura că dăunătorii nu vă vor distruge recolta. În acest scop, se pot folosi soluții de casă sau insecticide sistemice.

După care faceți un șanț adânc, în care vor fi plantate răsadurile. Întotdeauna trebuie să se adauge îngrășăminte în solul pregătit. În acest scop se poate folosi biohumus, turbă, preparate organice sau minerale sau infuzie de gunoi de grajd. Principalul lucru este să nu fertilizați excesiv, altfel riscați să ardeți rădăcinile. Umpleți brazda de sus cu apă și așteptați până când aceasta este absorbită. Apoi puteți distribui răsadurile pe brazdă.

Înainte de a decide la ce distanță să plantați roșiile, luați în considerare că aveți nevoie de cel puțin 0,3 metri pătrați de sol pentru fiecare plantă. Distanța medie între arbuști este de 40 cm, iar între rânduri trebuie să fie de 50-60 cm.

La ce să fii atent atunci când plantezi răsadurile? Abordarea corectă

Mai există o altă caracteristică importantă atunci când plantezi răsadurile, roșiile trebuie să fie puse întotdeauna în unghi. Acest lucru va promova creșterea și dezvoltarea ulterioară a sistemului radicular. De asemenea, încercați să plantați mai adânc, astfel încât să se poată forma rădăcini suplimentare pe tulpini.

Mulți grădinari măsoară distanța dintre plantele de roșii pur și simplu cu ochiul liber. Totuși, aceasta nu este întotdeauna abordarea corectă. Este ușor de menținut distanța doar dacă intenționați să plantați 10-15 arbuști.

Cu toate acestea, dacă zona de plantare este destul de mare, merită să respectați un anumit model. Astfel, pentru plantarea soiurilor cu creștere înaltă, de obicei se păstrează o distanță de 70 cm între tufe și 40 cm între rânduri.

De asemenea, atunci când vă întrebați la ce distanță se plantează roșiile în solar nu uitați să lăsați o cărare de 100 cm lățime pentru a despărți rândurile. Acest lucru este necesar pentru a asigura că plantele sunt întreținute. Această metodă de plantare se mai numește și plantare multiliniară, deoarece 2-3 rânduri formează o sutură, lăsând o cărare între acestea.

Adauga un comentariu