Cojile de cartofi au mai multe beneficii decat cartoful in sine.
Imbunatateste imunitatea
Fiind o sursa de energie a vitaminei C, coaja de cartof actioneaza ca un agent antioxidant puternic. In afara de aceasta, cojile contin vitamina B si complexul de calciu, care joaca un rol integrat intr-un sistem de aparare sanatos si sporesc activitatea imunitatii.
Mentine nivelul de zahar din sange
Adaugarea cojilor de cartofi la mese este masura potrivita pentru a reduce consumul fara masura. In afara de continutul ridicat de fibre, coaja de cartof contine substante nutritive esentiale care impiedica cresterea nivelului de zahar din sange in organism. Efectul pe termen lung al consumului de coaja de cartofi include prevenirea diabetului de tip 2 si a factorilor de risc asociate, cum ar fi boala cardiaca.
La ce sunt bune cojile de cartofi
Protejeaza impotriva cancerului
Cojile din cartofi sunt bogate in fitochimice care au o activitate antioxidanta puternica. In plus, contine si cantitati mari de acid clorogenic, prin urmare, protejeaza organismul impotriva cancerului.
Reduce colesterolul din sange
Continutul ridicat de fibre, cuplat cu antioxidanti, polifenoli si glicoalcaloizi, se dovedeste ca induce scaderea colesterolului asupra organismului. Prin urmare, oamenii care planifica sa profite de beneficiile pentru sanatate din coaja de cartofi ar trebui sa consume cartofi cu tot cu coaja lor la masa.
Ajuta la scaderea in greutate
Stim cu totii ca, cartofii sunt bogati in carbohidrati care joaca un rol esential in imbunatatirea greutatii. Cu toate acestea, cojile de cartofi contin cantitati minime de grasimi, colesterol si sodiu. Acesta este motivul pentru care coaja de cartof poate fi o parte interesanta a planului dvs. de dieta cu pierdere in greutate.
La ce sunt bune cojile de cartofi
Reduce riscul bolilor de inima
Cojile de cartofi sunt pline cu potasiu, un mineral important si esential, consumandu-le ajuta la scaderea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Acest lucru se datoreaza faptului ca potasiul joaca un rol-cheie in scaderea tensiunii arteriale si mentinerea unei inimii sanatoase. Alti nutrienti sanatosi din inima prezenti in coaja de cartof sunt acizii grasi omega-3.
Le puteti praji, puteti coace la cuptor sau cand coaceti cartofii la cuptor sa mancati si coaja, fiind chiar mai gustoase decat cartoful in sine.