Eveniment-Social

La un pas de tragedie! Medicii au intervenit de urgență, iar viața acestui copil a fost salvată! A mâncat împreună cu familia din aceste alimente

Publicat: 09 nov. 2019

Medicii ieșeni se confruntă cu tot mai multe astfel de cazuri. Mai mulți copii din Iași au ajuns la spital după ce au consumat astfel de alimente. Recent, un pacient în vârstă de 11 ani a fost adus la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. A suferit o intoxicație după ce a consumat ciuperci culese din pădure. Iată ce spun medicii despre această problemă

În ultima lună, la spitalele din Iași au ajuns mai mulți minori care prezentau intoxicații, după ce consumau ciuperci din surse neavizate. În cursul zilei de joi, la spital a ajuns un băiat în vârstă de 11 ani, adus cu avionul de la Bacău.

„În cursul dimineții de joi, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului pentru Copii «Sf. Maria» a fost transportat un copil în vârstă de 11 ani. Acesta a fost adus din județul Bacău, cu ajutorul avionului SMURD. Cadrele medicale au constatat că pacientul suferea o intoxicație, după ce a consumat ciuperci. În momentul în care a ajuns la spital, pacientul era conștient și cooperant, povestindu-le cadrelor medicale ce s-a întâmplat”, precizează dr. Solange Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Este în continuare internat

Cadrele medicale susțin că pacientul a ajuns la timp la spital și că a putut beneficia de tratamentul necesar în astfel de cazuri. Totodată, se pare că primele semne de îmbolnăvire au apărut foarte repede iar, în astfel de cazuri, când simptomele sunt vizibile, cadrele medicale pot interveni cât mai rapid cu putință. În momentul de față, copilul este internat la Spitalul „Sf. Maria”, iar medicii speră într-o evoluție favorabilă.

„Pacientul a ajuns la spital, unde a fost supus investigațiilor și terapiei necesare. Din informațiile pe care le avem, acesta a consumat ciuperci din pădure, împreună cu alți membri ai familiei, doar el prezentând simptome specifice unei intoxicații. Din fericire, simptomele au debutat rapid și s-a intervenit eficient. S-a luat o decizie bună când minorul a fost adus la noi, deoarece aici este centru regional de toxicologie. În aceste condiții, sperăm într-o evoluție bună a pacientului”, adaugă dr. Solange Roșu.

Mai mulți copii au ajuns la spital

În ultimele două săptămâni, pe mâna medicilor de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași au ajuns și alți copii, cu probleme similare. Astfel, la unitatea medicală menționată au mai ajuns patru astfel de cazuri, trei copii provenind din aceeași familie. Cadrele medicale susțin că aceștia au beneficiat de tratament necesar, iar în momentul de față sunt în afara oricărui pericol.

„În actualul sezon, la Spitalul pentru Copii au mai ajuns patru pacienți care se confruntau cu probleme similare. Și în aceste cazuri s-a intervenit rapid, iar pacienții au primit tratament. Trei dintre copiii care au ajuns la spital provoneau chiar din aceeași familie. În momentul de față, aceștia sunt externați, după ce au primit tratament necesar și au fost supuși investigațiilor”, încheie dr. Solange Roșu.

Mare atenție la aceste alimente

Cadrele medicale susțin că trebuie să fim foarte atenți în momentul în care alegem să consumăm astfel de alimente. Conform doctorilor, ciupercile trebuie achiziționate din surse avizate și nu de la vânzătorii ambulanți. O astfel de intoxicație poate conduce la probleme grave de sănătate, până la insuficiență hepatică. De menționat este faptul că, în fiecare an, la spitalele din Iași ajung zeci de astfel de cazuri, de multe ori fiind vorba de întregi familii care au suferit intoxicații după ce au consumat ciuperci din surse neavizate.loading...

Adauga un comentariu