Eveniment-Social

Lansare de carte la Cercul Militar Iaşi. Şapte povesti afgane, scrisă de plt. adj. pr. Lucian Irimia, prezentată în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Armatei Române – FOTO, VIDEO

Publicat: 21 oct. 2021
Prezentarea cărţii a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Armatei Române

Astăzi, 21 octombrie 2021, a avut loc lansarea de carte „7 povesti afgane”, scris de plt. adj. pr. Lucian Irimia, la Cercul Militar Iaşi. Prezentarea cărţii a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Armatei Române.

A plecat la „Tancuri” și a ajuns în mijlocul conflictelor din Bosnia

Pentru cei mai mulți dintre ieșeni și români, viața, misiunea și riscul la care se expun acești militari sunt vagi și prea puțin cunoscute! Reporterii Cotidianului „BZI” au reușit să realizeze un interviu cu plt. adj. pr. Lucian Irimia, autor la publicația „Observatorul Militar”. Acesta este inimos membru și al echipei din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași.
El are 27 de ani de viață cazonă, misiuni, activitate, în Bosnia (2004), Kandahar și până la Kabul – Afganistan. Acum, pentru prima dată, în calitate de jurnalist militar, lansează mâine, 21 noiembrie 2021, ora 14:30 (la Cercul Militar Iași), lucrarea intitulată „Șapte povești afgane”, o carte despre veteranii teatrelor de operații, emoții, luptă, dor și motivație!

A continuat să-și urmeze visul și a muncit din greu, concurența fiind una acerbă, ca să intre la „Tancuri”.

„Pe atunci aveam 20 și ceva de ani… Eram entuziast, îmi doream să fac multe, dar făceam greșeli! Erau și vremuri în care se pregătea intrarea noastră în NATO. Eu devenisem un tanchist cazon, totul se lucra în echipă și organizat. Acolo, cine trăgea primul, câștiga! Îmi amintesc cum maior Marius Tudor și colonelul Tiron m-au transformat și le mulțumesc din suflet. Eu fac acum cu plăcere și dragoste jurnalismul militar și mulțumesc Trustului de Presă al Armatei care, la 32 de ani, mi-a acordat toată încrederea, m-a transformat din soldat și în jurnalist. Să știți că militarii depun un jurământ în care-și depun viața…”, relatează plt. adj. pr. Lucian Irimia.

Mai apoi, el continuă:

„Aici vreau să amintesc de o misiune, de acum peste zece ani, când la 6 dimineața am decolat din Kabul, loc în care se mai putea trage sau nu… În acea seară am ajuns în stațiunea Mamaia și am văzut oameni venind de la plajă… Nu fac bravadă, e clar că aceasta este misiunea soldatului, că sunt riscuri și că trebuie să-ți asumi asta, dar, tocmai pentru ca țara mea să fie liniștită, românii să aibă parte de prosperitate, am ales un asemenea drum…”, completează militarul.

Adauga un comentariu