Boli si tratamente

Cancerul și creierul: s-a descoperit o legătură între ele

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancerul și creierul s-a descoperit o legătură între ele
Legatura dintre cancer si creier

Legatura dintre cancer si creier. Lupta împotriva cancerului continuă. Cercetătorii francezi tocmai au făcut o nouă descoperire: creierul și cancerul ar fi legate.

O legătură importanta între creier și cancer

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale (Inserm) și publicat în revista Nature, există o legătură între creier și cancer.

Oamenii de știință au descoperit că celulele neuronale din creier vor migra prin sânge în tumori.

Această migrare a neuronilor ar provoca o dezvoltare mai rapidă a cancerului. Pentru a ajunge la astfel de concluzii, cercetătorii au solicitat participarea a 52 de voluntari cu cancer de prostată.

Analizând tumorile lor, oamenii de știință au descoperit „celule care exprimă o proteină, numită DCX, e deja prezentă în celulele neuronale ale creierului.

În tumorile studiate, cantitatea de celule DCX este perfect corelată cu severitatea cancerului”, explică revista Santé.

Legatura dintre cancer si creier. O problemă de permeabilitate a barierei dintre creier și sistemul sanguin

Există astfel o problemă de permeabilitate a barierei sânge-creier, cu alte cuvinte, între creier și sistemul sanguin. Cu toate acestea, nu există dovezi care să știe dacă „precede apariția cancerului sub efectul altor factori sau dacă este cauzat de cancer în sine, prin semnalele tumorii aflate în formare”, crede Claire Magnon, autorul principal al acestui studiu.

Cu toate acestea, această descoperire ar putea, potrivit cercetătorului, „să ofere răspunsuri cu privire la rezistența la anumite tratamente și să promoveze dezvoltarea de noi medicamente”.

Conform OMS, cancerul este a doua cauză principală de deces în lume, cu aproape 9 milioane de decese pe an.

Cancerul colorectal afecteaza si multi tineri. umărul cazurilor de cancer colorectal explodează la tineri. Un studiu dezvăluie originea probabilă: obezitatea care explodează în țările dezvoltate.

Mâncarea este într-adevăr în prim-plan în această privință, deoarece autorii acestui studiu au arătat că dietele prea grase.

Adauga un comentariu