Actualitate

Leonardo Badea ar putea fi premierul propus de PSD dacă moţiunea de cenzură va trece

Publicat: 31 aug. 2020
Leonardo Badea ar putea fi premierul propus de PSD dacă moţiunea de cenzură va trece
Leonardo Badea ar putea fi premierul propus de PSD dacă moţiunea de cenzură va trece

Leonardo Badea ar putea fi premierul propus de PSD dacă moţiunea de cenzură va trece. Marcel Ciolacu ar putea să îl propună pe viceguvernatorul BNR pentru poziţia de prim ministru.

Leonardo Badea ar putea fi premierul propus de PSD dacă moţiunea de cenzură va trece

Moţiunea de cenzură va fi votata astăzi în Parlamentul reunit al României. Conform declaraţiilor făcute de iniţiatorii moţiunii de cenzură, aceasta va trece fără emoţii chiar şi fără sprijinul UDMR. Antena 3 dezvăluia, duminică, 30 august 2020, faptul că numele pe care Marcel Ciolacu îl ia în considerare pentru postul de premier este Leonardo Badea.

Cine este Leonardo Badea

Leonardo Badea (n. 23 februarie 1975, Târgoviște, România) este un economist și om politic român, ales senator de Dâmbovița pentru legislatura 2012–2016, și deputat de Dâmbovița în legislatura 2016–2020 de fiecare dată din partea Partidului Social Democrat (PSD). Din această funcție a demisionat în 2017 pentru a deveni președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, funcție pe care a îndeplinit-o până în octombrie 2019 când a devenit viceguvernator al Băncii Naționale a României.

Leonardo Badea are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul învățământului universitar economic. După absolvirea facultăţii, în perioada 1997 – 2000, a ocupat funcția de asistent universitar în cadrul Universității „Valahia“ din Târgoviște și, ulterior, în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, a ocupat funcțiile de lector universitar (2000 – 2002), secretar științific al Consiliului Facultății de Științe Economice (2002 – 2008), decan al Facultății de Științe Economice (2008 – 2012) și prorector al Universității (2012).

Moţiunea de cenzură va fi votata astăzi în Parlamentul României

Luni, 31 august 2020, începând cu ora 14.00, în Parlamentul României va avea loc o sesiune extraordinară, iar singurul subiect al zilei este moţiunea de cenzură. Parlamentarii se reunesc pentru a supune la vot căderea Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi se intitulează „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

În ziua de 20 august 2020, moţiunea care a fost depusă pe data de 17 august 2020, a fost citită în plenul comun în Parlament de Lucian Romascanu, senator PSD. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari şi semnatarii acesteia susţin că Guvernul PNL a încălcat toate regulile pe care tot ei le-au impus cetăţenilor în plină pandemie de coronavirus.

PSD

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD afirma faptul că sunt suficiente voturi pentru ca Guvernul PNL să fie trimis ”acasa”. Acesta a explicat că adoptarea moţiunii de cenzură nu este condiţionată de voturile celor de la UDMR, ea putând fi votată şi fără ajutorul formaţiunii maghiare.

„În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu la sediul PSD. Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a răspuns: „Avem discuţii în continuare”.

PNL

Pe de altă parte, Ludovic Orban considera că moţiunea de cenzură este iresponsabila din cauza condiţiilor cu care se confrunta tara în ultima perioadă. În altă ordine de idei, Ludovic Orban a declarat că a purtat negocieri cu membrii altor partide pentru a nu vota moţiunea de cenzură. Premierul le-a declarat jurnaliştilor faptul că numele acestora sunt confidenţiale

„Negocierile nu sunt publice, ar fi culmea să vă dau acum lista cu parlamentarii cu care am negociat, ca să ştie PSD cu cine am negociat. (…) Voi comunica o previziune înainte de vot, aşa cum am făcut şi la celelalte evenimente importante, moţiuni”.

Comentarii
Adauga un comentariu