National

Lidia Dobrei a murit. Medicul a luat Covid-19 de la pacienți

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lidia Dobrei a murit. Medicul a luat Covid-19 de la pacienți
Medicul Lidia Dobrei a murit la 67 de ani.

Medicul Lidia Dobrei a murit, iar lumea medicilor este în doliu. Reputatul medic din Hunedoara era internat în spital, de la începutul lunii aprilie, cu diagnosticul Covid-19.

Complicaţiile provocate de nemilosul virus au făcut ca aceasta să îşi piardă viaţa.

Medicul Lidia Dobrei a murit

De profesie radiolog, Lidia Dobrei s-a stins din viaţa la 67 de ani. Femeia era o profesionistă desăvârșită care știa cum să intre în inimile pacienților săi. Din nefericire, virusul nemilos a ajuns și la ea, i-a adus complicații și a ținut-o în spital mai multe zile.

Pe pagina personală de Facebook a vorbit într-o postare despre modul în care a ajuns să contracteze virusul.

„Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luăm în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecţie, spunea medicul radiolog.”

În aceeaşi postare, cadrul medical preciza faptul că virusul este real şi că oamenii ar trebui să se păzească de el și să respecte normele de protecție. Tot ea le mulțumea oamenilor care o încurajau să se facă bine și să plece din spital.

Mulțumesc vouă, tuturor, pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme, spunea medicul din Hunedoara.

Corpul Lidiei Dobrei a cedat în fața bolii

Complicaţiile provocate de nemilosul virus au făcut ca, corpul Lidiei Dobrei să cedeze. În urma acesteia rămân o carieră remarcabilă și oameni pe care i-a salvat. Și-a dedicat viața în slujba pacienților pentru care a fost și medic și OM, oferindu-le o vorbă bună și mult optimism.

Medicul Adrian Marinescu, despre infectările cu noul coronavirus după vaccinare

Medicul a precizat că dezvoltarea anticorpilor este influențată de vârsta persoanelor care decid să se vaccineze anti-COVID-19. Adrian Marinescu a explicat că atunci când o persoană se infectează cu noul coronavirus după vaccinare, imunitatea devine dublă. Acest lucru se întâmplă deoarece o dată ce persoana trece prin boala are și imunitatea celulelor care au memorie şi pot recunoaște mai repede virusul.

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule.

Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Alexandru Arșinel are COVID-19. S-a infectat la două luni de la vaccin

Alexandru Arșinel, alături de soția sa, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Actorul s-a vaccinat anti-COVID în urmă cu două luni.

„Alexandru Arșinel este internat în spital cu Covid. Și soția dumnealui este în aceeași situație. În ianuarie maestrul a primit prima doză de Pfizer iar pe 10 februarie a făcut rapelul.

“Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum…” a declarat îndrăgit actor unei publicații online.

Actorul a crezut întotdeauna în existența virusului care a dat planeta peste cap… Îmi amintesc anul trecut pe vremea asta, prin Organizația Caritabilă pe care o conduc, i-am făcut o vizită maestrului, i-am dus un coș plin cu fructe și verdețuri din piață. Era o perioadă de restricții în care persoanele vârstnice nu aveau voie să iasă din casă decât două ore pe zi.

Îi doresc MULTĂ SĂNĂTATE dlui Arșinel și soției dumnealui. Îl îmbrățișez cu mult drag și îi transmit: „Maestre este o gripă ca oricare alta…fiți tare, calm, încrezător și motivat ca să vă vindecați repede și complet”.”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

Medicul Lidia Dobrei a murit la 67 de ani.

Adauga un comentariu