Boli si tratamente

„Limba Covid”, unul dintre cele mai noi simptome ale Covid-19

Publicat: 18 ian. 2021
limba covid-19
Una din cinci persoane cu Covid încă prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială, cum ar fi erupțiile cutanate.

Unul dintre cei mai importanți experți din Marea Britanie în coronavirus a avertizat asupra unui nou simptom al Covid-19, despre care spune că este din ce în ce mai frecvent. „Limba Covid” ar fi unul dintre cele mai noi simptome ale Covid-19.

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra și om de știință principal la Studiul Zoe Covid Symptom Study din Marea Britanie, a declarat că unul din cinci pacienți prezintă acum simptome mai puțin frecvente.

„Una din cinci persoane cu Covid încă prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială, cum ar fi erupțiile cutanate. Văzând un număr din ce în ce mai mare de limba Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți un simptom ciudat sau chiar doar dureri de cap și oboseală rămâneți acasă!”

Cele mai frecvente simptome ale Covid-19 sunt tusea, febra și pierderea simțului gustului sau mirosului. Dar oamenii au raportat și alte simptome – inclusiv oboseală, confuzie și stomac deranjat.

Marea majoritate a persoanelor care dau test pozitiv pentru coronavirus nu prezintă simptome cheie în ziua testului, a sugerat un studiu. Aproximativ 77% dintre persoanele care au avut un test pozitiv nu au prezentat simptome în ziua testului, în timp ce 86% nu au avut tuse, temperatură sau pierdere a gustului/mirosului.

Cercetătorii conduși de profesorul Irene Petersen de la University College London (UCL) au studiat datele din analiza asupra infecției cu coronavirus de la Office for National Statistics (ONS), care a testat mii de gospodării în fiecare săptămână, indiferent dacă oamenii prezintau sau nu simptome.

S-au analizat datele de la 36.061 de persoane care au avut un test între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie.

Adauga un comentariu