Local

Lista investițiilor în școlile din Iași. 3 milioane de euro pentru învățământul din municipiu, din bugetul pe 2021

Publicat: 21 apr. 2021
Corpul de clădire în care funcționează Colegiul
Primăria a stabilit lista investițiilor în școlile din Iași, câteva milioane de euro fiind deja prinse în proiectul de buget pe anul 2021

Primăria a publicat lista investițiilor în școlile din Iași din bugetul pe anul 2021. Propunerea pentru unitățile de învățământ din municipiu cuprinde proiecte de 3 milioane de euro, obiective care vor fi analizate de plenul Consiliului Local

Investiții în unitățile de învățământ din municipiul Iași în anul 2021. La capitolul legat de învățământ, propunerea de buget pentru anul 2021 cuprinde mai multe proiecte la instituțiile publice școlare ieșene. Conform proiectului de buget, se vor aloca 14,8 milioane de lei (3 milioane de euro). Investițiile se vor împărți între unitățile de învățământ din municipiul Iași. De exemplu, în proiectul de buget va apărea construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, proiect care va beneficia de o finanțare de 1 milion de lei. Alți 500 de mii de lei se vor duce spre construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. La capitolul dotări – echipamente, Primăria Iași va aloca 1 milion de lei pentru o mașină de spălat, o scenă mobilă și detectoare de fum la Colegiul Național „G. Ibrăileanu”.

Investiții în școlile din municipiul Iași

Municipalitatea va aloca circa 50 de mii de lei în modernizarea sistemului de supraveghere video grădiniță și școală Colegiul Național „G. Ibrăileanu”. În plus, Primăria Iași va aloca 13 mii de lei pentru completarea sistemului de supraveghere și echipamente electrice la Grădinița cu program prelungit „Cuvioasa Parascheva” din Șoseaua Națională Iași. Municipalitatea va aloca și 20 de mii de lei pentru dotări privind extinderea sistemului de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu la Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu”. Totodată, în bugetul pe 2021 este cuprinsă și alocarea altor sume pentru diverse dotări la unitățile de învățământ din municipiul Iași. În bugetul pe 2021 au fost prinse și investițiile de la creșele din oraș.

Proiecte pentru unitățile școlare din Iași

Pentru proiecte și studii, școlile din Iași vor beneficia de 1,5 milioane de lei. În acest sens, municipalitatea va aloca 50 de mii de lei pentru un proiect de eficiență energetică la Colegiul Economic Administrativ. Primăria Iași va mai aloca și 75 de mii de lei pentru un proiect de eficiență energetică electrică și termică la Școala Gimnazială „A. Russo”. Municipalitatea va aloca 119 mii de lei pentru un proiect tehnic de extindere la Liceul Teoretic „M. Costin”.

Se vor mai aloca și 100 de mii de lei pentru un studiu de fezabilitate privind amenajarea unei creșe în incinta Colegiului Pedagogic „V. Lupu”. În calcul intră și alocarea a 100 de mii de lei pentru o expertiză tehnică și proiect de reparații capitale la sala de sport de la Liceul Teoretic „A.I. Cuza”. Tot 100 de mii de lei se vor aloca și pentru un proiect privind refuncționalizarea căminului de la Liceul Tehnologic „D. Leonida”. În urmă cu câteva săptămâni, municipalitatea a alocat și fonduri pentru bursele școlare din Iași.

Investiții de 10,4 milioane de lei în consolidarea școlilor

Primăria a pregătit și o listă de investiții în privința reabilitării școlilor din Iași. În lista investițiilor în școlile din Iași apare un proiect privind reparații capitale la clădirea centralei termice și consolidarea și reabilitarea coșului de fum de la Colegiul Național „C. Negruzzi”. Pentru acest proiect, municipalitatea va aloca 100 de mii de lei. De asemenea, Primăria va aloca 217 mii de lei pentru reparații capitale extindere centrală termică și rețea de instalații la Colegiul Agricol „V. Adamachi”. Municipalitatea ieșeană va aloca 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea și consolidarea clădirii internat C9- cămin de la Colegiul Pedagogic „V. Lupu”.

De asemenea, Primăria va aloca 587 de mii de lei pentru lucrări de execuție vestiare la sala de sport de la Liceul Tehnologic Economic „V. Madgearu”. Un alt milion de lei se va aloca pentru consolidarea și reabilitarea Liceului Teoretic „D. Cantemir” Iași. Circa 500 de mii de lei se vor aloca pentru reparații capitale la Liceul cu Program Sportiv. Primăria Iași va aloca și 160 de mii de lei pentru reparații capitale la acoperișul Seminarului Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din oraș.

Comentarii
Adauga un comentariu