Actualitate

Lista PSD București pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista PSD București pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie
Cea mai mare surpriză de pe lista PSD București este prezența medicului Alexandru Rafila

Lista candidaţilor PSD pentru alegerile parlamentare de la Bucureşti a fost finalizată. Este vorba despre 13 persoane aflate pe lista de candidaţi. Cea mai mare surpriză de pe lista PSD București este prezența medicului Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Alte nume sonore sunt cel al primarul general în funcţie Gabriel Firea, fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc sau avocatul Gheorghe Piperea.

Lista completă a PSD București la alegerile parlamentare

La Senat, pe prima poziție va fi Gabriela Firea, urmată de Gabriel Mutu, Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Mihnea Costoiu şi Gheorghe Piperea.

La Camera Deputaţilor, pe prima poziție este Alexandru Rafila, urmat de Daniel Tudorache, Daniel Florea, Diana Tușa, Carmen Mihălcescu, Petre Florin Manole şi Georgian Pop.

PSD speră să obţină la aceste alegeri, patru mandate de senatori şi 8-9 mandate de deputaţi.

Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în acest moment şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti și președintele Societății Române de Microbiologie.

„Am discutat cu profesorul Rafila, din punctul nostru de vedere va candida pentru PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Oferta PSD este clară: profesorul Alexandru Rafila va fi primul pe lista PSD pentru Camera Deputaților în București. Noi credem că va candida după discuțiile avute, treaba este sigură, dar vom mai avea o discuție înainte să facem anunțul”, au declarat surse din conducerea PSD.

În perioada mai 2012 – ianuarie 2013 Alexandru Rafila a deţinut funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, în guvernul Victor Ponta.

La alegerile locale, Alexandru Rafila a refuzat propunerea Pro România de a candida la Primăria Capitalei.

Nume importante dispar de pe lista PSD la alegerile parlamentare

Conducerea PSD centralizează săptămâna aceasta propunerile din partea organizațiilor pentru lista la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Surse social democrate au declarat că parlamentarii controversați ai PSD și care au stat alături de Liviu Dragnea nu vor mai prinde un loc în Parlament.

Pe lista neagră se află nume ca Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan și Iulian Iancu. De asemenea, Marian Oprișan n uar mai prinde un loc eligibil.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a dat celebra ordonanță 13/2017 care a modificat Codurile Penale și care a declanșat proteste anti-Guvern nu mai este dorit în Parlament de către actuala conducere.

De asemenea, Eugen Nicolicea a rămas fără susținere politică alături de Carmen Dan și Eugen Teodorovici care au intrat în conflict direct cu liderii PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu.

Alături de cei patru actuali deputați și senatori, pe lista neagră se află și foștii miniștri susținuți de Dragnea: Dănuț Andrușcă, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc dar și Cătălin Rădulescu (Mitralieră) și Ecaterina Andronescu.

Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD. În urma conflictului cu Marcel Ciolacu care i-a cerut să facă un pas în spate după ce a pierdut alegerile locale, Oprișan este marginalizat în PSD și în prezent are doar calitatea de simplu membru de partid.

În schimb, nume ca Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu se află pe locuri eligibile pe lista PSD la Parlament.

Adauga un comentariu