Local

Localnicii sunt îngroziți de cum a ajuns un parc din cartierul Canta: „Este plin de căpușe și șobolani pe acolo” – FOTO

Publicat: 01 iun. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Localnicii sunt îngroziți de cum a ajuns un parc din cartierul Canta Este plin de căpușe și șobolani pe acolo - FOTO
Locul de joacă a ajuns să fie plin de buruieni

Localnicii sunt îngroziți de cum arată un loc de joacă pentru copii din cartierul Canta. Odată cu creșterea temperaturilor a început să crească incontrolabil și vegetația. Autoritățile locale se ocupă de amenajarea, îngrijirea și toaletarea spațiilor vezi în mod constant, însă se pare că de unele zone au uitat complet

Locul de joacă este înconjurat de buruieni destul de înalte unde sunt căpușe și tot felul de insecte care pot fi extrem de periculoase pentru cei mici. Unii cetățeni au încercat să igienizeze zona câtuși de puțin, însă este clar că este nevoie de o curățenie generală în acest loc. Ba mai mult, unii locatari din zonă au sesizat prezența șobolanilor prin părculeț, în special în timpul nopții.

Localnicii sunt îngroziți de cum arată parcul

o poză cu parcul din Canta
Localnicii se plâng că șobolanii umblă prin parc noaptea

Situația persistă de câteva săptămâni, iar locul pare părăsit complet. Un copil se juca pe trotuarul unei străzi alăturate, când ar fi putut să își petreacă timpul în părculețul destinat celor mici. În mijlocul acestuia este locul de joacă, deocamdată, buruienile au ajuns doar până la marginea parcelelor, totuși, iarba a început să crească și printre ele. Câteva balansoare și bănci ruginite sunt acoperite complet de vegetație, iar restul sunt într-o stare de degradare.

„M-am săturat de situația aceasta. Vreau să merg și eu cu nepoțica mea în parc să petrecem timp împreună, dar cum să o las eu acolo. Iarba aia e plină de căpușe și insecte, vecinii au văzut și șobolani seara, pe acolo, probabil se adăpostesc. Să vedeți cum arată și locurile de joacă, unele sunt acoperite total de iarbă. Eu nu am putut să văd așa bătaie de joc, unii oameni mai tineri au încercat să mai taie din buruieni, dar ce să faci, că sunt prea mult, doar nu o să ne cumpărăm motocoase ca să curățăm noi parcurile”, a declarat Anca, o localnică din zonă.

S-a făcut sesizare și la primărie

o poză cu parcul din Galata
Mai multe parcuri din Iași au ajuns în această situație în ultima perioadă

Văzând că situația nu se rezolvă și nimeni nu își arată interesul, oamenii au contactat primăria pentru a-i înștiința despre situația din teren.

„Inițial, am zis că o să rezolve, până la urmă, orașul e mare, dar treceau zilele și nu se întâmpla nimic. Atunci am sunat la primărie că să îi anunț de această situație neplăcută. Ei mi-au spus că ține de cei de la spații verzi, mi-au făcut legătura cu cei responsabili ca să îmi spună că nu au destul personal ca să se ocupe de toate spațiile din oraș și că trebuie să mai aștept ca să ajungă și la mine. Dar nu înțeleg, ei au câștigat un contract și nu au destui oameni să se ocupe, ce indiferență din partea lor”, a mai continuat Anca.

Cetățenii au fost puși în legătură cu responsabilii, însă răspunsul lor a fost surprinzător. Aceștia au precizat că nu au destul personal pentru a se putea ocupa de toate spațiile verzi și că trebuie să aștepte.

„Vom ajunge și acolo, mi-am notat parcul respectiv, noi o să intrăm, perioada asta este mereu una foarte aglomerată și nu putem intra simultan. Avem și o problemă de personal, dar până la urmă o să acoperim toate suprafețele. Un centru are 30 de oameni care se ocupă de o zonă destul de mare, este normal să nu facă față, ăsta este personalul de care dispunem acum”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice Iași.

Localnicii sunt îngroziți de situația parcului din Canta și speră că problema se va rezolva în cel mai scurt timp. Se pare că, în această perioadă, lucrătorii de la spații verzi au fost depășiți de situație, iar multe parcuri au avut aceeași soartă.

Comentarii
  • Să pună putorile ălea de la dspm care au venitul minim garantat să taie bolandai și n Nicolina și n Tătărași.

  • tot orasul arata asa, nu doar Tatarasi sau Canta. nu stiu ce fac astia de la SERVICII PUBLICE anul asta? nu mai fac fata cu lucrarile fiind oupati cu lucrari de punere a gazonului prin cartiere. pe Bulevardul Cantemir 1-3 sapa santuri unde pun tevi de apa PHED pt irigatii, probabil acolo se vor monta rulori de gazon. mi se pare eronat faptul sa lase orasul in debandada pentru cativa m2 de gazon pe care le pun pe ici pe colo prin oras.

  • Sa ii mulțumim domnului primar Chirica, avem cel mai poluat oraș din țara, am întrecut Bucureștiul la timpul pe care îl petrecem in trafic, locurile de joaca arată ca după război, nu avem un stadion sau o sala polivalenta demnă de un oras european, nu sunt locuri de parcare, șamd. In schimb de câțiva ani domnul primar ne arată multe desene cu toate obiectivele de mai sus. Păcat de acest oraș ca intrat pe mâna unor oameni fără scrupule și pt care interesul lor primează. PS domnule primar astăzi este ziua copilului, le mai faceți cadou câte o casa?

  • Gardurile vii de prin cartiere si de-a lungul stazilor trebuiau pastrate. Trebuiau ingrijite cat mai bine,inainte sa ajunga in starea deprollabila si dirijate la o anumita inaltime, sa nu fie prea inalte. Eau sute de mii de metri cubi de de ramuri cu sistem foliar ,un generator de oxigen si filtrau al poluarii. Era primul filtru in calea gazelor de esapament produs de masinile din trafic, inainte sa ajunga la ferestrele locuintelor si in mediu. Aici nu este vina primarului sau a altor primari care au mai fost, findca nu ai cum sa ai cunostinte in toate domeniile. Aavem responsabili cu probleme de mediu si specialisti in mai multe institutii ,fie ale puterii sau ale opozitiei,care ar trebui, cand este vorba de sanatatea si bunul mers al comunitatii sa coopereze,

Adauga un comentariu