Local

Lucrări executate în bătaie de joc de Primăria Municipiului Iași: „Au acoperit cei 11 hidranți destinați situațiilor de urgență” – FOTO

Publicat: 08 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucrări executate în bătaie de joc de Primăria Municipiului Iași Au acoperit cei 11 hidranți destinați situațiilor de urgență - FOTO
Lucrări făcute de mântuială pe patru străzi din Iași. Firma a acoperit hidranții destinați situațiilor de urgență

Pe mai multe străzi din Iași sunt lucrări executate în bătaie de joc de Primăria Iași. Locuitorii au sesizat probleme grave, o parte dintre hidranți au fost acoperiți de firma care prestează serviciile

Locuitorii de pe strada Zorilor, strada Nouă, strada De Nord și strada Nicolae sunt revoltați de modul în care Primăria Municipiului Iași se ocupă de modernizarea trotuarelor. Aceștia acuză firma care execută lucrarea de acoperire a unui număr de  hidranți destinați situațiilor de urgență, nerespectarea detaliilor tehnice de execuție, dar și de poluare prelungită cu pulberi de PM10, un material prăfos folosit în construcții.

Lucrări executate în bătaie de joc. Firma a montat borduri neconforme

Pe patru străzi din Iași sunt lucrări executate în bătaie de joc. Locuitorii din zonă sunt revoltați.

„Primăria domnului Mihai Chirica continuă să facă lucrări de mântuială pe care le proclamă ca fiind modernizări, e un lucru bine cunoscut, dar faptul că ne ignoră  dorința noastră comună de normalitate și de echilibru și mai nou ne bagă PM10 în case, permanent. Ne-a înfundat toate cele 21 de gaghere de preluare a apelor pluviale, a acoperit cei 11 hidranți destinați situațiilor de urgență din cartier, făcându-i nefuncționali și expunându-ne riscului după modelul Piedone/Chirica – Colectiv.

A montat borduri sparte și pavele cu pante de mers la ski 30 la sută, fără a respecta proiectul tehnic și listele de cantități de lucrări, a acoperit gurile de aerisire a rețelei de gaze EON, a deteriorat iremediabil trama stradală și a distrus asfaltul, lăsând niște mămăligi de ciment, moloz și pământ, care se mătuiesc zi de zi și ne provoacă permanent disconfort și praf cu micropulberi PM10.

Dirigintele de șantier nu a existat real în niciun moment la locația lucrării, ci doar a semnat și a decontat la Symmetrica lucrări, o parte inexistente, iar, în plus, faptul că ne ține în acel praf permanent de două luni de zile este un atribut al unei bune funcționări a administrației publice locale”, au transmis locuitorii din zonă.

Mai mult decât atât, aceștia reclamă și faptul că muncitorii firmei Symmetrica SRL cereau bani zilnic, din poartă în poartă, pentru serviciile prestate.

Localnicii au o listă lungă de nereguli pe care le-au descoperit

Cei care locuiesc pe străzile Zorilor, Nouă, De Nord și Nicolae au o listă lungă de neconformități la adresa Primăriei Iași și a firmei care prestează serviciile în zonă.

„Ascunderea și dezafectarea hidranților destinați situațiilor de urgență ISU, 11 bucăți. Înfundarea iremediabilă a 21 de gaghere de la ApaVital, destinate preluării apelor pluviale cu descărcarea surplusului de nisip și restul materiale direct în canalizația ApaVital a transformat cartierul nostru într-un al patrulea lac de la Ciric. Utilizarea de echipe de montatori zilieri, aduși de la Botoșani, fără calificare, fără coordonare și fără verificatori RTE/DS a execuției, montatori care cereau zilnic, la fiecare poartă, bani de completare. Nerespectarea detaliilor tehnice de execuție pentru finalizarea zonei de intersecție a stâlpilor, 20 bucăți.

Poluare prelungită cu pulberi PM10 (n.r. – material folosit în domeniul construcțiilor). Realizarea la montajul și așezarea pavelelor unor pante mai mari de 3 la sută în 12 zone. Introducerea unor rosturi goale între borduri, fără respectarea normativului tehnic în 28 de zone. Nefinalizarea și înfundarea prin acoperire a unor tuburi de marcaj ce reprezintă aerisire rețea gaze EON în 16 zone. Distrugeri de garduri ale proprietăților”, sunt punctele importante de pe lista celor care s-au săturat de haosul produs de câteva luni.

Neregulile au fost aduse la cunoștință Primăriei Municipiului Iași, reprezentanții instituției au transmis faptul că vor face verificări.

„Vom verifica și, dacă se va confirma, cei care fac lucrările vor remedia pe cheltuiala proprie”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Ieșenii care locuiesc pe cele patru străzi sunt revoltați de faptul că sunt lucrări executate în bătaie de joc, din bani publici.

Adauga un comentariu