National

Ludovic Orban a promis că nu îl va mai ataca pe premierul Florin Cîțu în alegerile interne din PNL

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban a promis că nu îl va mai ataca pe premierul Florin Cîțu în alegerile interne din PNL
Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt certați, iar cel din urmă a declarat că îl va da afară din partid pe primul

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL a vorbit despre atacurile din interiorul PNL şi despre alegerile interne. Acesta a fost la prezentarea moțiunii ” Forţa Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL Neamț unde a declarat că nu mai intenţionează să îl atace pe premierul Florin Cîțu dar nici pe alţi membri.

Vă aducem aminte faptul că în interiorul PNL este un întreg război politic odată cu intrarea în cursă a lui Florin Cîțu şi a lui Ludovic Orban. Cei doi s-au acuzat de mai multe fapte în spaţiul public.

Ludovic Orban a promis că nu îl va mai ataca pe premierul Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL

Ludovic Orban a precizat la o întâlnire care a avut loc în judeţul Neamț că nu îl va mai ataca pe premierul Florin Cîțu care este contracandidatul lui pentru șefia PNL. De altfel, actualul președinte a menţionat că nici ceilalţi colegi nu vor mai fi atacați.

Ludovic Orban a mai precizat faptul că el s-a ferit să intre în jocul politic aferent dar, uneori i-a mai scăpat câte o critică la adresa colegilor de partid:

„Din păcate, după intrarea în cursă a lui Florin Cîțu am avut o perioadă destul de dificilă care a cam bulversat Partidul Național Liberal. Sigur că eu m-am ferit să intru în acest joc. Uneori am mai scăpat câte o critică, câte o vorbă aspră la adresa câteunui coleg și vreau să vă spun că din momentul în care a început faza în care fiecare candidat își prezintă moțiunea, singura mea preocupare va fi să arăt ce vrem să facem noi cu România și ce vreau să fac eu pentru PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a dat vina pe tabăra Cîțu pentru sondajul care arată PNL la un minim istoric

În urmă cu aproximativ o săptămână, un sondaj de opinie plasa PNL-ul la un scor incredibil de mic. La acea dată, președintele PNL a dat vina pe echipa lui Florin Cîțu şi pe atacurile la adresa președintelui partidului:

”Eu sunt președintele PNL și nu am cum să nu-mi exprim îngrijorarea legată de faptul că, după anunțarea candidaturii și a modului în care au dus campania, în special susținătorii lui Florin Cîțu, PNL a intrat pe trend descendent și astăzi (n. red. 18 august 2021) am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Este un semnal de alarmă și un îndemn pentru toți aceia care atacă președintele PNL de dimineața până seara numai pentru faptul că este candidat la funcția de președinte al PNL. Eu le cer să se potolească, să înceteze cu toate atacurile.”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, Ludovic Orban şi-a exprimat nemulţumirea legată de numirea ministrului de Finanțe. Acesta a menţionat faptul că nu este de acord cu numirea lui Dan Vîlceanu iar un eventual eșec ar trebui asumat de către Florin Cîțu.

„Am condamnat traseismul politic de-a lungul activității noastre ca partid. Eu sunt membru al PNL din totdeauna”, a mai spus Orban. Orban consideră că „răspunderea integrală pentru această nominalizare îi aparține premierului Cîțu și colegilor care îl sprijină”.

Adauga un comentariu