Actualitate

Ludovic Orban anunță organizarea Congresului PNL pentru alegerea unei noi conduceri

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban anunță organizarea Congresului PNL pentru alegerea unei noi conduceri
Președintele Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban a declarat luni, 14 iunie 2021, faptul că desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție rămâne un obiectiv fundamental și că se va adopta în forma agreată în coaliție

În urmă cu câteva momente, președintele PNL, Ludovic Orban a anunţat că vor fi demarate toate procedurile pentru organizarea Congresului PNL. Președintele PNL a menţionat că, înainte de Congres se vor face alegerile de jos în sus.

Anunţul vine la scurt timp după ce, pe surse, s-a aflat faptul că Orban urmărește organizarea Congresului PNL înainte de un posibil al patrulea val al pandemiei de COVID-19 în România.

Președintele PNL Ludovic Orban anunţă organizarea Congresului

Într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban a anunţat faptul că vor începe procedurile de organizare a unui Congres PNL, congres pentru alegerea unui nou for de conducere liberal. Orban a menţionat că congresul va fi organizat doar dacă condiţiile epidemiologice vor permite acest lucru:

„Am discutat de Congres. Am spus ceea ce spun din ianuarie, şi anume că atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite, vom organiza congresul. Conform prevederile statutare, Congresul nu înseamnă doar alegerile la nivel naţional. Alegerile la nivel naţional sunt precedate de conferinţe de alegeri în fiecare localitate, urmatte de conferinţe de alegeri în fiecare judeţ şi abia la capătul procesului vor va fi organizat Congresul. Voi propune la prima reuniunea a Biroului Executiv proiectul de hotărâre, BEx va înainta proiectul către Consiliul Naţional. Decizia de convocare a Congresului va fi luată în cadrul Consiliului Naţional care va fi convocat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Orban.

Distensiuni intre mai mulţi membru PNL

Înainte de anunţul oficial, pe surse au apărut mai multe informaţii referitor la dorinţa lui Orban de a organiza un Congres PNL înainte de un posibil val al patrulea. În interiorul partidului au apărut mai multe distensiuni după ce mai mulţi membri i-au reproşat lui Orban că vrea un singur candidat pentru poziţia de președinte al PNL. Florin Roman a fost cel mai vocal dintre cei care au avut obiecțiuni la poziţia adoptată de Ludovic Orban.

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL. Actualul președinte a spus că se vor face alegeri în toate judeţele în care există conduceri interimare iar acestea vor fi legitimate prin vot:

„Congresul înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele. Peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot în urma conferinţelor la nivel local, judeţean şi ulterior în urma congresului”, a precizat liderul PNL.

Totuşi, în spaţiul public, în ultimele luni au apărut numeroase zvonuri precum că Florin Cîțu, premierul României va candida şi el pentru cea mai înaltă funcţie în PNL. În mai multe rânduri, atât Orban cât și Cîțu, au explicat faptul că nu există nicio tensiune între cei doi:

„Nu există nicio tensiune, domnul Orban a făcut un lucru foarte bun în Parlamentul României, a stat acolo şi a trecut acest buget, fără niciun fel de amendamente (…), a făcut un lucru foarte bun. A fost o promisiune a coaliţiei şi domnul preşedinte – este preşedintele Partidului Naţional Liberal, cel mai mare partid din această coaliţie – a avut grijă că lucrurile merg”, a afirmat în martie, Florin Cîțu, şeful Executivului.

Adauga un comentariu