Actualitate

Ludovic Orban: ”Aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie”

Publicat: 06 sept. 2020
Ludovic orban cu mască
Ludovic Orban își asumă paternitatea trenului spre Otopeni

Ludovic Orban: ”Aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie”. Premierul României este de părere că bugetul de stat pentru anul 2021 ar trebui să fie votat de Legislativul următor. Cu toate acestea, bugetul poate fi elaborat și de actualul Guvern în anul curent.

„Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales”, a spus Orban.

„Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a completat el.

Ludovic Orban, sfat pentru alegători: ”PSD-ul a dispărut. Mai bine votaţi PNL”

Premierul României afirmă, pe buletinele de vot, românii nu vor mai găsi nici trandafirii roșii și nici numele partidului.

„Dacă veţi vedea trei trandafiri şi veţi vedea PSD-ul pe buletinul de vot puteţi să votaţi cu ei, numai că s-au ascuns, nu mai sunt. (…) Mai bine votaţi PNL” a afirmat Orban la un miting electoral al liberalilor, potrivit news.ro.

În cadrul unei întâlniri electorale de duminică din Bistrița, Ludovic Orban le-a oferit mulțumiri membrilor din USR-PLUS, deoarece Partidul Național Liberal a realizat o alianţă pentru alegerile locale din Bistriţa-Năsăud.

„Mulţumesc celor din USR -PLUS, mă bucur că suntem împreună în acest efort de a bate un cameleon care e în stare să ia orice culoare şi orice formă pentru a-i mai păcăli pe oameni încă o dată”, a afirmat Orban în discursul ţinut la Bistriţa

Liderul PNL a luat decizia de a transmite un mesaj dur PSD-ului.

„Le spun alegătorilor PSD: dacă veţi vedea trei trandafiri pe buletinul de vot şi veţi vedea PSD-ul pe buletinul de vot puteţi, să votaţi cu ei, numai că s-au ascuns, nu mai sunt, PSD-ul a dispărut. Din cauza asta, neavând cu cine vota, puteţi să staţi acasă dar mai bine votaţi PNL, că vă va fi mult mai bine cu noi”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a completat că are încredere că PNL va ieși victorios şi s-a arătat convins că „după aceste alegeri locale culoarea roşu va dispărea din Transilvania”.

Guvernul Orban a decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Joi, la începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a declarat că pe ordinea de zi se află hotărâri referitoare la alegerile parlamentare din acest an. Aceste hotărâri privesc stabilirea datei alegerilor parlamentare și calendarul organizării alegerilor. Așa cum premierul a decis, alegerile vor avea pe 6 decembrie.

„Vă informez despre această dată. Guvernul este obligat de constituție și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie. Decizia trebuie luată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. Pe 21 decembrie se încheie mandatul actualului Parlament. Data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu