Actualitate

Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră: „Vom prelungi starea de alertă”

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban declaraţii de ultimă oră Vom prelungi starea de alertă
Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, luni, 10 august 2020, că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Iar orice hotărâre ce va fi luată, va ţine cont de contextul epidemiologic.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

Starea de alertă va fi prelungită. Declarația premierul Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal a menţionat faptul că pe lângă prelungirea stării de alertă în cazul în care contextul epidemiologic o va impuse, se vor analiză în detaliu solicitările referitoare la continuarea unor activităţi în această perioadă.

„Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a explicat prim-ministrul.

Conform acestuia, în momentul de față, nu se mai analizează posibilitatea adoptării de măsuri de restricţie.

„Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm”, a subliniat Orban.

Prim-ministrul a ținut să adauge că se ia în calcul o altă soluţie pentru terase dacă lucrurile se vor ameliora.

Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime

Premierul Ludovic Orban crede că alegerile locale 2020 se vor desfăşura în condiţii optime. Conform declaraţiilor făcute de prim-ministru, alegerile locale vor avea loc dacă rata de infectare scade sau se menţine la aceşti parametri.

Conform declaraţiilor făcute de premierul României, alegerile locale se pot desfăşura în condiţii optime dacă numărul de cazuri va scădea sau se va menţine pe acelaşi trend. Acesta a menționat faptul că în ultimele 2 săptămâni se poate vedea faptul că Guvernul a reuşit oprirea creşterii pandemiei de COVID-19. În întărirea declaraţiilor, Ludovic Orban a ținut să adauge că sunt şi alte ţări care au organizat scrutinuri de alegeri în condiţii optime.

”Dacă ne uităm la evoluția în ultimele 2 săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, ceea ce este extrem de important. Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte restricții impunem, avem nevoie de sprijinul populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Din punctul meu de vedere, la numărul actual de cazuri, se pot organiza alegerile, nu există niciun fel de problemă. Sunt țări precum Croația sau Polonia care au organizat alegeri prezidențiale sau parlamentare. Dacă toți candidații, toți cei implicați în campanie vor respecta regulile, nu vor fi probleme.”, a spus Ludovic Orban.

Punctul de pensie și pensia minimă garantată de stat vor fi mărite

Ludovic Orban a declarat faptul că în şedinţa de luni, 10 august 2020, Guvernul României va mări punctul de pensie dar şi pensia minimă garantată de stat. Premierul PNL nu a vrut să spună cu cât va creşte concret pensia contribuabililor.

”Am avut această discuţie să crească pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie. Pensia socială, minimă, va creşte cu un procent similar”, a declarat Ludovic Orban, care a indicat că România are „constrângeri bugetare” mari.

Adauga un comentariu