Actualitate

Ludovic Orban le-a răspuns contestatarilor: „Președintele PNL e ales la congres. Până la congresul din acest an, eu sunt președintele PNL“

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban le-a răspuns contestatarilor Președintele PNL e ales la congres. Până la congresul din acest an eu sunt președintele PNL
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a răspuns marți, 19 ianuarie, contestatarilor Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, care i-au cerut demisia.

Ludovic Orban a declarat că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până la congresul din acest an, el este președintele PNL. Liderul PNL a mai afirmat că el discută problemele din partid cu colegii săi în forurile statutare, nu în spațiul public.

„Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public. Orice am de discutat cu colegii mei din PNL voi discuta în interiorul partidului, și nu în spațiul public. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public“

Liderul liberalilor a evitat să le dea o replică lui Rareș Bogdan și lui Robert Sighiartău spunând că nu vrea să polemizeze în public cu colegii săi.

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unității și eficienței în guvernul de coaliție și cred că cetățenii români așteaptă de la noi soluții în rezolvarea problemelor (…) Orice am de discutat discut în interiorul PNL”, a precizat Ludovic Orban.

Rareș Bogdan: „Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte!”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, i-a solicitat duminică, 17 ianuarie, demisia lui Ludovic Orban. Raraeș Bogdan a prezentat modul dictatorial în care fostul prim-ministru conduce PNL, impunând decizii, fără a ține cont de părerea celorlalți liberali din conducerea partidului.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a menționat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Robert Sighiartău: „Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban!“

Și Robert Sighiartău, secretar general al PNL, l-a criticat pe Ludovic Orban, după atacul dur lansat de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernprii Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice.

Mie îmi place să am discuții față în față. I-am spus lui Orban că nu merg discuțiile la negoceri bine. Orban a vrut să-l retragă pe Cîțu și i-am spus că nu e bine. Orban nu a fost de acord când eu i-am spus, dar sunt responsabil în fața colegilor de partid și a României“, a declarat Robert Sighiartău.

 

Adauga un comentariu