Eveniment-Social

Lupta autorităților împotriva COVID-19 continuă. Peste 2.000 de persoane au fost verificate de către polițiști la Iași, într-o singură zi

Publicat: 05 dec. 2020
În urma controalelor oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

În fiecare zi oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. La activitățile desfășurate au participat 190 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 140 de societăți comerciale și 49 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.100 de persoane

Măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 nu sunt respectate. Polițiștii au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat 190 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 140 de societăți comerciale și 49 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.100 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 64 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 37.000 de lei, 61 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție, iar 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Polițiștii Poliției Orașului Hârlău au prins un bărbat, care nu respecta normele de protecție individuală, respectiv nu purta masca de protecție. Acesta au fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020. Conform H.G. 935/2020, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
  • lupta dictaturii cu ajutorul pacalicilor care se simt importanti haituind amaratii pe strada ca de smecheri adunati si fara masca fug ca dracu de tamaie ,oprimarea ultimei farame de ,demnitate umana !!! asta da nu combaterea bolii ,auzi cretinism !!!

Adauga un comentariu