Eveniment-Social

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Armatei României

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Manifestările organizate cu ocazia Zilei Armatei României
Manifestări Ziua Armatei Române

Se apropie Ziua Armatei României, iar în Ministerul Apărării Naţionale s-a dat startul manifestărilor dedicate acestei sărbători. Printre acestea se numără şi „Ştafeta Veteranilor”, ediţia a VIII-a, o acţiune a voluntarilor din Grupul „Invictus România”, ce are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

La Ștafeta Veteranilor participă alergători și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari. Și în acest an, evenimentul sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare au fost alese simbolic după culorile Drapelului Național: albastru, galben și roșu. Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți, alergător și ciclist, să se afle în cursă, ducând ștafeta mai aproape de destinație.

Activitatea se desfăşoară în perioada 01-25 octombrie a.c. şi la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, din asociaţii sportive şi organizaţii nonguvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3500 de km, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final al ștafetei, unde cele trei trasee se întâlnesc, este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie 1944, de Ziua Armatei României.

Astăzi, 12 octombrie, a început alergarea și pe traseul roșu, cu plecare de la Chișinău spre Iași. Ştafeta de pe traseul roşu va ajunge la Iaşi miercuri, 13 octombrie, ora 17.00, iar predarea-primirea acesteia va fi făcută în cadrul unei scurte ceremonii, ce va avea loc în fața Palatului Culturii din Iași la statuia domnitorului Ștefan cel Mare. Joi, pe 14 octombrie, la ora 08.00, ștafeta va pleca spre Vaslui de la Palatul Oștirii (sediul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”).

Ștafeta Veteranilor nu este doar o simplă alergare, este un omagiu, pe care noi, cei de astăzi, îl aducem înaintașilor noștri, pentru jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România.

Adauga un comentariu