Local

Marcel Ciolacu a făcut un circ ieftin la spitalul mobil din Lețcani. Șeful PSD a venit la Iași să susțină afacerea lui Maricel Popa, cercetată de procurorii DNA

Publicat: 25 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu a făcut un circ ieftin la spitalul mobil din Lețcani. Șeful PSD a venit la Iași să susțină afacerea lui Maricel Popa cercetată de procurorii DNA
Maricel Popa, șeful CJ Iași, și Marcel Ciolacu, președintele PSD, la spitalul mobil de la Lețcani

Maricel Popa, șeful CJ Iași, se folosește, în continuare, de spitalul mobil de la Lețcani în campania pentru alegerile locale 2020. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a venit, ieri, la Iași, să-i dea o mână de ajutor lui Maricel Popa în campania electorală, punând în scenă un circ ieftin pentru a-și susține candidatul. Astfel, Maricel Ciolacu, șeful PSD, se alătură afacerii inițiată de șeful CJ Iași, cercetată de procurorii DNA

Spitalul mobil de la Lețcani nu poate fi deschis prea curând pentru a-i primi pe bolnavii de COVID-19. Nici la această oră, Asociația Euronest nu a rezolvat cu autorizațiile necesare de la instituțiile statului, situația fiind una de-a dreptul șocantă. Cu toate acestea, Maricel Popa, șeful Consiliului Județean (CJ) Iași, continuă să-și facă imagine pe spatele bolnavilor de coronavirus și pe unitatea mobilă de lângă municipiu. Mai mult, ieri, 24 septembrie 2020, Popa l-a adus la spital pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, șeful său pe linie politică. Acesta a făcut un adevărat circ, la Lețcani, pentru a-l sprijini pe Maricel Popa să obțină un nou mandat în fruntea CJ Iași.

Pe final de campanie electorală, Maricel Popa este disperat să obțină cât mai multe voturi, continuând să mintă ieșenii cu proiectul spitalului mobil. Cu toate acestea, șeful CJ nu suflă niciun cuvânt despre combinația făcută cu turcii de la SDI Global LLC, de pe urma căreia județele Iași și Neamț au plătit 13,4 milioane euro. Maricel Ciolacu susține o investiție girată de Maricel Popa și Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, care face parte din aceeași formațiune politică, afacere cercetată de procurorii DNA.

Campanie electorală la spitalul mobil de la Lețcani, făcută de cuplul Maricel Popa- Marcel Ciolacu. Șeful PSD a girat combinațiile întreprinse de președintele CJ Iași

După toate cele întâmplate cu licitația pentru spitalul mobil de la Lețcani, Maricel Popa, șeful CJ Iași, speră să mai dea o lovitură pe final de mandat. Turcii au făcut o ofertă inițială de 10,2 milioane euro pentru acest spital, depusă înainte de demararea oficială a licitației. Oferta finală a fost de 13,4 milioane de euro, la mijloc fiind un comision gras încasat de cei implicați.

Practic, toate acestea duc către o corupție generalizată în organizația PSD Iași, girată tocmai de Marcel Ciolacu, actualul președinte al partidului. Acesta a venit la Iași să-l susțină pe Popa în campanie, girând despre corectitudinea acestuia. Dacă Marcel Ciolacu își asumă toate aceste combinații făcute de Maricel Popa, el girează tot ceea ce a făcut șeful CJ Iași pe spatele ieșenilor. Ciolacu nu a văzut nimic din acestea și a preferat să se ascundă după colț. Iar aceasta nu a fost singura afacere făcută de Maricel Popa în județul Iași.

„Cine a furat să se ducă la pușcărie. Cine a furat să plătească”, a susținut repetitiv Marcel Ciolacu despre combinația girată de Maricel Popa.

S-a ajuns ca politica PSD să fie o adevărată mizerie girată de politicieni precum Marcel Ciolacu sau Maricel Popa.

Maricel Popa și Euronest au mințit ieșenii. Avizele necesare lipsesc de la spitalul mobil

Maricel Popa a continuat să susțină că Asociația Euronest a depus toate cererile pentru avizarea unității medicale și că, de fapt, instituțiile statului îi pun piedică. Realitatea este exact invers. La o distanță de cinci luni de la demararea investiției, Asociația Euronest nu a depus cerere pe aviz și autorizație de la Administrația Bazinală de Apă Prut- Bârlad. Practic, nu a fost depusă nici măcar o solicitare pentru consultanță tehnică în termenul respectiv. În plus, ABA Prut a transmis un răspuns clar către Agenția pentru Protecția Mediului (APM), legat de avizele lipsă pentru spital.

” A.B.A. Prut-Bârlad a emis avizul de gospodărire a apelor nr. 7 din 23 ianuarie 2014 pentru construirea obiectivului de investiții aferent proiectului Transagropolis în comuna Lețcani, stația de epurare avizată având capacitatea de tratare a unui debit mediu zilnic de 4 mc/zi, cu evacuarea efluentului epurat în canalul de desecare adiacent incintei, descărcarea finală din sistemul de desecare fiind prevăzută a se face în râul Bahlui. Pentru obiectivul avizat nu a fost solicitată autorizarea din punct de vedere al gospodăririi apelor, neavând date privitoare la situația existentă pe amplasament”, se arată în adresa ABA Prut Bârlad către APM Iași.

Avizul de gospodărire a apelor nu a fost emis. Probleme uriașe cu stația de epurare a apelor de la spitalul mobil

La spitalul mobil de la Lețcani s-a pus la o stație de epurare de 50 mc/zi care nu are avize, din moment ce canalul receptor de la Parcul Transagropolis are o capacitate de 4 mc/zi.

„S-au solicitat clarificări pentru preluarea apelor uzate și analiza potențialului impact al evacuării efluentului stației de epurare, având în vedere necesitatea conformării cu cerințele Uniunii Europene, justificat de existența, în incinta spitalului modular Lețcani, a unei stații de epurare de 50 mc/zi, neavizată, pentru care nu poate fi folosit, ca receptor, canalul de desecare din vecinătate. S-au cerut clarificări asupra modului de asigurare a dezinfecției/sterilizării apelor uzate evacuate, având în vedere categoria apelor uzate ce urmează a fi epurate local și deversate într-un receptor natural”, se arată în adresa ABA Prut- Bârlad.

În plus, s-au mai cerut clarificări și asupra lucrărilor ce nu au fost încă executate, astfel încât să se poartă aprecia dacă se justifică emiterea unui aviz de gospodărire a apelor pentru respectivele lucrări.

Acțiuni penibile derulate de șeful CJ Iași. Furt de proiecte pentru campania electorală la alegerile locale

Nu a mai existat în istoria Iașului un conducător mai mincinos și mai penal, perfid și corupt ca Maricel Popa, atât la șefia Consiliului Județean, cât și în organizația PSD. Este de neînțeles de ce oamenii din PSD l-au tolerat în fruntea organizației. Maricel Popa s-a dovedit a fi o adevărată calamitate pentru județul Iași. Acesta a ajuns să-și asume merite pe care nu le are, în tentativa de a mai câștiga câteva procente electorale și de a prosti ieșenii. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ieșit cu sloganul „Un miliard de euro pentru un milion de ieșeni”, care însă este unul mincinos. Acesta și-a asumat proiectele făcute de instituțiile subordonate sau de primăriile din județ și le-a introdus ca realizări proprii.

De exemplu, Maricel Popa nu are nicio treabă cu proiectul de circa 500 milioane euro demarat de ApaVital SA, privind aducțiunea de apă și canalizare prin fonduri europene. Acesta este un proiect plecat de la Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași. De altfel, Popa nici nu are vreo trecere la nivel central în PSD.
Popa și-a asumat și zecile de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) ale Primăriilor din județ. Șeful CJ nu are nicio implicare în obiectivele demarate de primăriile ieșene, însă nu a ezitat să le subtilizeze pentru a le folosi în interes electoral.

 

Adauga un comentariu