Actualitate

Marcel Ciolacu acuză Guvernul că vrea să vândă companiile de stat: „Iohannis să nu fie părtaș la acest furt!”

Publicat: 08 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu acuză Guvernul că vrea să vândă companiile de stat Iohannis să nu fie părtaș la acest furt
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, acuză, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Guvernul Florin Cîțu că vrea să „vândă pe prețuri de nimic” cele mai profitabile companii de stat. Marcel Ciolacu îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu permită acest lucru.

Liderul social-democrat afirmă că guvernul nu se mai poate împrumuta și de aceea recurge la această soluție.

„Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești! Timp de un an, nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București“, susține Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu!“

Liderul social democrat susține că miza premierului Flroin Cîțu este suma de 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați și îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu fie părtaș la ceea ce vor să facă liberalii.

„Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică. 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu! Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Alexandru Petrescu: „Vor să lase România și fără ultima fărâma de autonomie economic“

Fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, susține că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă la prețuri modice companiile de stat. Potrivit acesrtuia, totul ar fi posibil prin legea trimisă la Parlament de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului in companiile naționale pentru o perioada de doi ani.

„Într-o discreție absolută, în ședința de guvern de ieri, 6 ianuarie, prin punctul 1 al agendei de ședință, «PROIECT DE LEGE pentru abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economic», Guvernul Cîțu a trimis în Parlamentul României un proiect de lege de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului în companiile naționale pentru o perioadă de doi ani.

Legea nr.173 din 13 august 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, ce prevede interzicerea oricărei înstrăinări a participațiilor statului în bănci, companii feroviare, de utilități publice și alte entități din infrastructura critică a României, are menirea să protejeze interesele statului român și să evite vânzarea acțiunilor statului la prețuri subevaluate de influența nefastă a crizei economice devastatoare cauzate de pandemia COVID-19“, a scris Alexandru Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Comunicațiilor spune că actul normativ, în forma sa dinaintea abrogării, era aliniat unei practici legislative europene ce se regăsește în multiple state membre EU.

„Actul normativ este aliniat și astăzi unei practici legislative europene ce se regăsește în multiple state membre EU. Legea puternic contestată în vara lui 2020, de cei ce nu înțeleg importanța prezenței statului în zona infrastructurii economice critice, a trecut cu brio și avizul de constituționalitate prin decizia Curții Constituționale nr 589 din 14 iulie 2020“, a menționat Alexandru Petrescu.

Adauga un comentariu