Actualitate

Marcel Ciolacu, despre revenirea economică: „E clar, avem! Dar e în W”

Publicat: 04 sept. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Marcel Ciolacu susține că liberalii fac „jaf național” dorind, în plină criză economică, să vândă la prețuri mici cele mai mari companii din România: CEC și Hidroelectrica

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, 4 septembrie 2020, după intervenţia ministrului Florin Cîțu, că este adevărat că România are revenirea economică, doar că e în dublu V.

Marcel Ciolacu este ironic la adresa ministrului Florin Cîțu și preşedintelui Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a avut o reacţie după intervenţia ministrului Finanţelor Publice, Florin Citu, care a afirma că avem revenire economică. Liderul PSD a precizat că este într-adevăr o revenire economică, dar în W, de la Werner Iohannis.

În urma doborârii unui nou record istoric al monedei euro, Marcel Ciolacu s-a arătat deranjat de declaraţia ministrului Finanţelor şi îl acuza că îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante.

În altă ordine de idei, şeful PSD prevede ca liberalii vor începe majorarea taxelor şi impozitelor începând cu anul 2021.

„E clar, avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!”, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Euro a doborât azi un nou record istoric, un gest simbolic pentru guvernarea liberală în care se întâmplă numai lucruri fantastice. Sunt convins că românii care plătesc facturi sau rate lunare la credite apreciază acest nou succes al filozofiei fiscale promovată doar prin istericale. Dar asta nu este, din păcate, singura veste proastă pentru români. Ministrul care îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante ne spune că în 2021 urmează consolidarea fiscală. Ca să traducem pe șleau, asta înseamnă că, de la anul, liberalii încep majorările de taxe şi impozite!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul Orban anuntă că austeritatea începută în 2020 se va accentua

Totodată, din perspectiva lui Marcel Ciolacu, Guvernul condus de Ludovic Orban anunță că austeritatea debutată în anul 2020 prin care sute de mii de locuri de muncă s-au pierdut se va accentua prin majorarea taxelor, fiind loviți toți conaționalii.

„Deci, Guvernul Orban ne anunță ca austeritatea începută în acest an prin sutele de mii de locuri de muncă pierdute pentru economie se va accentua la anul prin creșterea taxelor, care va lovi în toți românii.

Ps: Înţeleg că e mare fericire la Guvern fiindcă o mare bancă străină ar fi recomandat ‘Buy Romania’: sper că asta nu înseamnă un ok de la Guvernul PNL că pot cumpăra pe nimic companiile din energie şi sectorul bancar, adică Hidroelecrica, Romgaz, CEC sau Tarom…”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj distribuit pe reţelele sociale.

Florin Cîțu vorbește despre revenirea în „V“ a economiei

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vorbește despre revenirea în „V“ a economiei. Florin Cîțu susține că toate datele oficiale confirmă acest scenariu, fără să țină cont că România s-a împrumutat foarte mult în ultima perioadă, că a crescut deficitul bugetar sau că a crescut rata șomajului.

„Revenirea în V a economiei – o certitudine. Am promis și am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți”, scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu susține că a injectat lichiditate în economie și a crescut masiv investițiile

Ministrul Finanțelor precizează că, în perioada de criză, a reușit „această performanță” pentru că a injectat lichiditate în economie și a crescut masiv investițiile.

„Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și responsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, mai scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Ii mai baga cineva in seama pe uratii de la peneleu????????? DE CE TOT VORBESTE DOMNU CIOLACU DE EI??? SA-I DEA UITARII, SA-I ARUNCAM LA GHENA ISTORIEI, HUAAAAAA!!!! VOTATI PSD PE 27 SEPTEMBRIE!!!!!!!!! SA SCAPAM DE SCARBELE CARE AU PUS MANA PE NEDREPT PE PUTERE!!!!

Adauga un comentariu