Actualitate

Marcel Ciolacu, după creșterea pensiilor în Parlament: „Singurul afectat e PNL!“

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu după creșterea pensiilor în Parlament Singurul afectat e PNL
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, după ce plenul reunit al Parlamentului a votat rectificarea bugetară cu amendamentul care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%, că sinugrii afectați sunt liberalii. Marcel Ciolacu susține că deficitul bugetar nu va crește, singurul impact negativ urmând să fie simțit de liberali care „rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! PSD a făcut ce este corect!

Marcel Ciolacu, după creșterea pensiilor în Parlament: „Am mutat banii înapoi la oameni!

Liderul social democrat este de părere că prin votul de astăzi banii se întorc înapoi la oameni și nu ajung în buzunarele liberalilor.

„Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, proiectul privind rectificarea bugetului de stat, care include amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri. Voturile pentru au venit de la PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

Amendamentul adoptat abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% şi rămâne în vigoare creşterea acestuia cu 40%, prevăzută în legea sistemului public de pensii.

De asemenea, a fost abrogat amendamentul prin care creșterea salariilor profesorilor este amânată până în 2021. Astfel, intră în vigoare legea care prevede majorarea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020.

Mai mulți bani pentru programul Start Up Nation

O altă modificare la legea bugetului de stat este alocarea unei sume de 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation.

Nu în ultimul rând, în comisii au fost crescute cu 1,5 miliarde de lei sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pe anul 2020 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale. Astfel, cuantumul prevăzut de guvern la 2,1 miliarde a fost majorat la 3,6 miliarde de lei.

Un alt amendament adoptat spune că „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB”.

Liberalii amenință că vor ataca rectificarea bugetară la Curtea Constituțională

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor ataca la CCR proiectele privind rectificarea bugetară, după ce parlamentarii comisiilor de specialitate au votat pentru revenirea la majorarea de 40% a pensiilor, nu doar cu 14%, cât a propus Guvernul.

PNL a cerut retrimiterea proiectului privind rectificarea bugetară la Comisiile de resort pentru refacerea raportului, cu termen de redepunere în 30 de zile, însă plenul reunit a respins propunerea cu 225 de voturi „împotrivă”, 175 „pentru” şi șase abţineri.

Adauga un comentariu