Actualitate

Marcel Ciolacu îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că doar PSD poate scoate România din situaţia actuală

Publicat: 13 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că doar PSD poate scoate România din situaţia actuală
Liderul PSD a explicat că trebuie gândite acum alte măsuri, cum ar fi limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirma faptul că partidele de dreapta întorc România în perioada anilor 1996-2000. De asemenea, doar formaţiunea politică pe care o conduce poate scoate ţară din cea mai grea situaţi socio-economică.

„Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se ceartă pe putere, în vreme ce țara se scufundă în criză! Avem cea mai mare inflație din ultimii 10 ani. Școlile și spitalele nu au bani să plătească utilitățile. O treime din micile companii sunt în insolvență sau au închis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este îngenuncheat de pandemie. La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depășit de situație – se joacă de-a Ciorbea și Radu Vasile cu Guvernul. Și, la fel ca atunci, indiferent ce combinații ar face, ajungem la același rezultat: doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani!”, a spus Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș se va întâlni astăzi cu Florin Cîțu

Reamintim faptul că o primă întâlnire a premierului desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloş, cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, 13 octombrie 2021, pentru discuţii în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare.

Pentru Partidul Naţional Liberal, conform informaţiilor din şedinţa de marţi seară a conducerii partidului, discuţia s-ar putea limita la a recomanda din nou Uniunea Salvaţi România să îşi caute o majoritate alături de Partidul Social Democrat şi Alianţa pentru Unirea Romanilor, partidele care au demis Guvernul prin moţiune de cenzură cu 281 de voturi.

Marcel Ciolacu, despre programul de guvernare a Dreptei

În urmă cu două zile, președintele social democrat a menționat că indiferent de numele premierului propus de Klaus Iohannis, ”adevăratul program de guvernare” este același: sărăcie, frig și foame. Dreapta şi-a terminat orice resursă de credibilitate și competență, spune Marcel Ciolacu.

”Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cîțu!

După doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență. România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare.

Iar în vreme ce ei caută majorități iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze! Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populației! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, declară Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis: „Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”

Reamintim faptul că luni, 11 octombrie, președintele României, Klaus Werner Iohannis în urma consultărilor cu liderii principalelor formațiuni politice, a hotărât să-l desemneze pe Dacian Cioloș, președintele USR, pentru funcția de premier al statului.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolovate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și cu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu