Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD a transmis primul mesaj pentru Maia Sandu care a obţinut o victorie uriașă în alegerile parlamentare din Republica Moldova

Publicat: 12 iul. 2021
Marcel Ciolacu, președintele PSD stă la o conferință de presă
Marcel Ciolacu, liderul PSD a transmis un mesaj în contextul alegerilor parlamentare din Republica Moldova

Președintele PSD a postat un mesaj pe o pagină de socializare în contextul în care PAS, partidul susţinut de Maia Sandu a avut o victorie în alegerile parlamentare din Republica Moldova. Marcel Ciolacu a ţinut să îi felicite pe membrii PAS şi pe moldovenii care au participat activ la alegeri şi a menţionat faptul că PSD va susţine Moldova în tranziţia spre democraţie.

Vă aducem aminte faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate al președintelui Maia Sandu a obţinut un scor important la alegerile parlamentare din Rep. Moldova. Acesta a surclasat partidul condus de Igor Dodon, obţinând o majoritate ce îi permite formarea unui Guvern.

Marcel Ciolacu președintele PSD a transmis un mesaj de susţinere pentru Republica Moldova

Așadar, în contextul în care PAS a obţinut un scor mare la alegerile din Republica Moldova, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe o reţea de socializare. Liderul PSD îi felicită pe câştigători şi a declarat că PSD va susţine Moldova spre calea democraţiei:

„Vești extraordinare de la frații noștri din Republica Moldova! Tot respectul și admirația pentru cetățenii moldoveni!

Au dat o nouă dovadă că vor să-și construiască un viitor european! Salutăm victoria Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în alegerile anticipate! #PSD va sprijini demersurile noii majorități proeuropene din Parlamentul de la Chișinău! Susținem reformele și implementarea Acordului de Asociere cu #Uniunea Europeană. Împreună suntem mai puternici!

#Moldova

#ÎmpreunăSuntemMaiPuternici”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Un mesaj de susținere a transmis și premierul României, Florin Cîțu.

Istorie scrisă în Republica Moldova de PAS, partidul Maiei Sandu care a câștigat alegerile parlamentare

Cetăţenii din Republica Moldova au scris, prin votul lor, istorie. Așadar, după ce PAS, partidul condus de Maia Sandu a câștigat peste 50% din voturile moldovenilor, s-a scris o foaie în istoria Moldovei. Este pentru prima oară când în Moldova câștigă alegerile un partid pro-european.

Igor Dodon a pierdut alegerile parlamentare şi s-a clasat pe locul doi, la mare distantă de PAS. După procesarea 99,49% sau 2 138 din procesele verbale din ţară, rezultatele sunt următoarele:

– Partidul Acţiune şi Solidaritate acumulează 52,50% din voturi,

– Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 27,38%

– Partidul Politic Şor – 5,78%

Ce mesaj a transmis Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Într-un mesaj ajuns viral pe reţelele de socializare, Maia Sandu şi-a arătat mulţumirea pentru votul la alegerile Parlamentare din Republica Moldova şi spune că votul înseamnă o întărire adusă democraţiei:

Vă mulțumesc celor care ați mers astăzi la vot și ați pus umărul la întărirea democrației în Moldova. Democrația noastră este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în țară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuși să construim o țară liberă și un stat care se îngrijește de cetățenii săi. explică Maia Sandu.

Maia Sandu a tras un semnal puternic atunci când printre primele ei vizite oficiale ca șef al statului s-au aflat intâlnirile cu Florin Cîțu, premierul României dar și cu Klaus Iohannis, președintele statului român

Comentarii
Adauga un comentariu