Actualitate

Marcel Ciolacu, replică acidă către Florin Cîțu: Ați angajat mii de persoane care stau pe Facebook şi vă laude postările

Publicat: 08 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu replică acidă către Florin Cîțu Ați angajat mii de persoane care stau pe Facebook şi vă laude postările
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, 13 ianuarie 2022, că până duminică va fi o şedinţă a coaliţiei şi se vor stabili măsurile pe care Guvernul Ciucă le va lua în scandalul legat de preţurile la energie electrică şi gaze

Marcel Ciolacu, liderul PSD are o reacţie dură la declaraţiile lui Florin Cîțu referitoare la creșterea cheltuielilor bugetare în plină pandemie. Liderul PSD consideră că este pur demagogie mai ales în contextul în care, conform lui Ciolacu, Guvernul a angajat mii de persoane pe pile de partid, persoane care stau pe Facebook şi laudă Guvernarea.

Ciolacu este extrem de acid la adresa lui Florin Cîțu pe care este principalul om care ” alimentează robinetul angajărilor politice”.

Marcel Ciolacu consideră că în pandemia au fost mii de angajări nenecesare făcute de PNL și USR

Într-o intervenţie publică, Marcel Ciolacu este de părere că ceea ce s-a întâmplat în plină pandemie este o neruşinare a guvernanţilor care au făcut mii de angajări nenecesare. Angajând peste 15.00 de bugetari care, conform președintelui PSD, nu fac nimic altceva decât să laude pe Facebook Guvernul, premierul a dat dovadă de nesimțire.

„Cîțu este șocat că Guvernul pe care îl conduce cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea. Să-i amintim, pe scurt, ce nesimțiri fac non-stop în pandemie”, transmite Marcel Ciolacu.

„Ați angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook și să vă laude postările, ați inventat posturi noi pretutindeni în administrație, de la prefecturi până la conducerile TVR și Radio, unde dublați șefii, ca să fie pace în Coaliție, dați concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanțe repetate vor crește încasările la buget. Să vii la pupitrul Executivului și să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii – cu pandemia, Cîțu – cu mitomania”, conchide Ciolacu.

Florin Cîțu este uimit de creșterea cheltuielilor de personal

De altfel, premierul Florin Cîțu s-a arătat uimit de faptul că execuţia pe lună martie arată o creștere a cheltuielilor de personal bugetar. Asta în condiţiile în care în pandemie acest lucru a fost limitat. De altfel, premierul a cerut o verificare pentru a vedea despre ce este vorba:

„Am discutat puţin despre cheltuielile de personal, pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe lună martie arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului finanțelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare pe baza execuției bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credit, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget, pe care nu o vom depăși. Mie îmi arată că, până acum, execuţia arată o creștere mai mare decât estimam a cheltuitelor bugetare a cheltuielilor de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, spunea Cîțu.

Florin Cîțu a făcut mai multe declaraţii controversate

Nu este prima declarație care stârneşte reactii negative din partea PSD-istilor. În urmă cu doar câteva zile, premierul Florin Cîțu a spus că totul ar putea reveni la normal de la data de 1 iunie 2021. Pe fondul pandemiei de COVID-19, premierul a explicat că situația este una stabilă în România. Totuși, acest lucru a fost contrazis de medicul Alexandru Rafila care este deputat din partea PSD dar şi reprezentantul României la OMS. Acesta susţine că declaraţia nu are un fundament corect și științific.

De aceeaşi părere este chiar şi Răzvan Cherecheș, fost consilier onorific în Ministerul Sănătății care susţinea chiar că întreaga declaraţie este una politică.

Adauga un comentariu