National

Marcel Ciolacu: „USR trăiește într-o mascaradă. Să se hotărască dacă sunt în guvern sau opoziție”

Publicat: 02 sept. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Social Democrat a afirmat că nu vrea ca moțiunea de cenzură a formațiunii politice pe care o reprezintă să fie folosită de USR PLUS cu scopul de a-i șantaja pe cei din Partidul Național Liberal.

Liderul social democrat a menționat că useriștii ar putea demisiona dacă și-ar dori cu adevărat ca guvernul să cadă. Totuși, ei nu recurg la această metodă deoarece doresc să fie în opoziție dar și la putere în același timp.

„USR trăiește într-o mascaradă. Să se hotărască dacă sunt în guvern sau opoziție. Ce fac, au inventat omul care e și la guvernare și în opoziție. Este simplu. Ce vor, să folosească moțiunea PSD pentru santaj, în continuare, împotriva PNL, este exlcus. Guvernul Cîțu trebuia să plece atunci când s-a dovedit că premierul e penal. Ce a făcut USRPLUS atunci? Au spus că nu se bagă în lupta internă a PNL. Se dezic de absolut toate proiectele. Nu au semnături, nu au câștigat alegerile. Au fost adunați de pe stradă de Iohannis și și-a făcut guvernul său.

PSD va depune moțiunea atunci când are 234 de semnături. Nu am avut niciun dialog cu nimeni despre moțiune. Am transmis textul moțiunii, vom merge să strângem semnături în Parlament. I-am invitat să facă modificări pe moțiune. USRPLUS invocă protocolul Coaliției, nu are nimeni treaba cu protocolul, ci cu viața grea, scumpiri de la energie, medicamente, iar avem euro record. Nu invoci protocolul coaliției. Îmi pare rău și de cei de la AUR acele fițuici sub formă de moțiune. Aceasta este un lucru serios.

Aștept pe cei care rup televizoarele că vor să dărâme guvernul, pe domnul Barna, de exemplu. Este ceva fals moțiunea USRPLUS. Să-și dea demisia și cade guvernul, nu trebuie să foloseacă moțiunea noastră ca instrument de șantaj împotriva PNL.

Eu am moțiunea, este singură. Știți textul celor de la AUR sau USR? Avem un text clar. Dacă avem semnaturile, depunem imediat moțiunea, indiferent de congresul PNL. Tot acest circ politic nu are legătură cu dorințele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: USR PLUS să termine cu baletul și să semneze moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a lansat un mesaj dur la adresa USR PLUS. Acesta a accentuat faptul că useriștii nu-și doresc ca Guvernul să pice deoarece ar putea face acest lucru demisionând cu toții.

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a încurajat pe membrii USR PLUS să semneze moțiunea de cenzură a social democraților. Acesta a afirmat că PSD nu va accepta ca dorința românilor de schimbare a Guvernului să fie folosită de useriști ca unealtă de șantaj între formațiunile politice din coaliție.

„Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!
PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30.
Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze.
În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USRPLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”, a scris Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu