Local

Maricel Popa, „expertul“ drumurilor din Iași, își dă cu părerea despre lucrările de asfaltare pe DJ 207M. Lucrarea nu a fost recepționată de către DJADP Iași: Constructorul va reface totul pe cheltuiala lui!

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Maricel Popa expertul drumurilor din Iași își dă cu părerea despre lucrările de asfaltare pe DJ 207M. Lucrarea nu a fost recepționată de către DJADP Iași Constructorul va reface totul pe cheltuiala lui
Conform reprezentanților CJ Iași, firma nu a avut acceptul D.J.A.D.P. de a turna asfalt

Lucrările de asfaltare pe DJ 207M s-au realizat fără acceptul dirigintelui de șantier și al beneficiarului, DJADP Iași. S.C. Construct & Drum SRL a realizat lucrări de asfaltare din inconștiență, pe condiții meteo nefavorabile. Senatorul Maricel Popa a speculat încă o dată o astfel de situație, provocând un întreg circ mediatic pe rețelele de socializare

Inconștiența constructorului de a asfalta drumul județean DJ 207M, porțiunea de drum între Al. I. Cuza – Kogălniceni, a condus la un nou scandal provocat de către Maricel Popa. Ciprian Ciucan, directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, dă asigurări că nu a fost recepționat stratul de piatră spartă, iar reabilitarea drumului se va face conform cerințelor și standardelor de calitate prevăzute în contract. Totul se va realiza pe cheltuiala constructorului, începând cu primăvara anului 2023.

drum noroios in lucru
În primăvara anului 2023 se vor începe lucrările de reabilitare a drumului

Lucrările de asfaltare pe DJ 207M nu au fost recepționate de către DJADP Iași

Ciprian Ciucan
Lucrările nu au fost recepționate

DJADP Iași a notificat constructorul, S.C. Construct & Drum SRL, care execută lucrări de modernizare a drumului județean DJ 207M Al. I. Cuza – Kogălniceni să dispună sistarea acestora, ca urmare a sesizării unor neconformități. Conform reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Iași, firma nu a avut acceptul DJADP de a turna asfalt.

„Noi nu am fost anunțați că se toarnă asfalt, nu am recepționat piatră și nici nu au fost îndeplinite condițiile pentru o astfel de acțiune. Piatra spartă nici nu este plătită și nici nu au fost condițiile de așternere. Dirigintele și beneficiarul, în speță DJADP, nu au fost informați că se toarnă.

Cred că este vorba de inconștiență pentru a te apuca să faci așa ceva pe astfel de condiții. S-a făcut în neconformitate, se va da jos tot asfaltul turnat. Tot asfaltul care este turnat acolo va fi dat jos. Toate aceste operațiuni vor fi suportate de către constructor. Se va recepționa stratul de piatră spartă la primăvară, atunci când va fi conform și se vor relua lucrările“, precizează Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

S.C. Construct & Drum S.R.L. a câștigat un contract de reabilitare a străzilor din municipiul Pașcani, pentru suma de 100.000 de lei. Firma îi aparține lui Dan Mihai Cojocea și are o cifră de afaceri de 11.5 milioane de lei.

 Maricel Popa la in costum negru si cravata rosie
Maricel Popa caută scandal cu CJ Iași în orice acțiune a acestuia

Circarul Maricel Popa dezbate calitatea drumurilor din Iași pe rețelele de socializare

drum noroios in asfaltare
Se circulă cu viteză de 30 km la oră pe acea porțiune de drum

Senatorul pesedist Maricel Popa face mai multe postări pe Facebook decât politică. Acesta a mai găsit câțiva kilometri de drum ce nu sunt încă terminați de actualul CJ Iași și a început un nou circ pe rețelele de socializare.

„Drumurile arată jalnic pentru că a fost turnat stratul de piatră spartă și s-a acumulat noroi. Nu este pământ, cum crede toată lumea. Acesta este și procedeul, s-a stabilizat jos, s-a pus stratul de balast și apoi stratul de piatră spartă. Situația de acolo, plus ce s-a acumulat de pe câmp și în urma precipitațiilor, reprezintă savura ce se înnoroiește.

În afara faptului că se va aduna mâzgă deasupra, nu vor exista alte probleme și nici nu se va împotmoli cineva acolo. Drumul până în prezent este făcut și recepționat calitativ, la nivel de balast“, adaugă Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

Drumul este restricționat la nivel de șantier, cu o viteză de 30 km la oră. Se circulă în condiții de șantier în lucru. În perioada sistării lucrărilor, constructorul va merge să profileze drumul, să facă tot ceea ce trebuie pentru a nu fi gropi și se va circula în acest fel până la primăvară.

Contactați telefonic de către reporterii BZI, reprezentanții companiei S.C. Construct & Drum S.R.L. nu au vrut să ofere niciun punct de vedere cu privire la ceea ce au făcut, închizând telefonul.

Maricel Popa are numeroase pretenții absurde după ce în mandatul de președinte al CJ Iași nu a făcut nimic și a lăsat un alt drum județean la doar 0.6 la sută din realizarea proiectului.

Lucrările de asfaltare pe DJ 207M vor fi reluate cel mai probabil în primăvara anului 2023.

Comentarii
  • odata lucrarea contractata, executantul lucrarii nu are evoie de acordul beneficiarului pentru fiecare faza a executiei! ce stie consiliul judetean sa verifice? nici macar nu stiu sa se justifice!

  • In sfarsit, dl.Senator, a realizat de cata lipsa de profesionalism si debandada in conducerea DJADP, a dat dovada CIUCAN, din moment ce, pe drumurile judetene, oricine poate executa lucrari de constructii, cand vrea, cum vrea, cat vrea si mai ales nesupravegheat de catre un diriginte de santier autorizat…..

  • derularea tuturor lucrarilor contractate de DJADP, se face numai sub directa urmarire si supraveghere a autoritatii contractante, prin diriginti de santier autorizati.

Adauga un comentariu