Titlurile zilei

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a nenorocit o investiție de 9 milioane euro din fonduri europene. GALERIE FOTO cu distrugerile de la Centrul Expozițional Moldova din cartierul CUG

Publicat: 25 iul. 2020
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a lăsat în paragină Centrul Expozițional Moldova din cartierul CUG

Imagini de groază în capătul cartierului CUG cu un imobil care a îngropat 9 milioane euro. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ferecat Centrul Expozițional Moldova timp de patru ani, iar clădirea stă să se dărâme sub ochii celor care trec zilnic prin zonă. Imobilul a fost ridicat cu fonduri europene, însă a fost abandonat de actuala conducere a Consiliului Județean Iași, incapabilă să găsească o soluție pentru această investiție

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a distrus o investiție de 9 milioane de euro ridicată din fonduri europene. Centrul Expozițional Moldova din cartierul CUG se dărâmă pe zi ce trece, însă șeful CJ Iași nu vrea să investească niciun leu în întreținerea imobilului. Clădirea inaugurată în anul 2010 a devenit o piatră de moară pentru județul Iași încă de acum mai mulți ani. Actualul șef al Consiliului Județean Iași s-a dovedit însă incapabil să găsească o soluție pentru o clădire construită din bani europeni și care a ajuns să se dărâme sub ochii trecătorilor. Lucrarea a fost făcută de firma ieșeană Conest SA, abonată ani la rând la lucrările autorităților publice locale. Probleme au apărut de la bun început cu infiltrațiile în clădire, semn că această firmă nu a făcut proiectul așa cum trebuie.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ținut Centrul Expozițional Moldova sub lacăt

Centrul Expozițional Moldova din cartierul CUG a rămas cu porțile închise în perioada mandatului lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Clădirea a ajuns să se degradeze pe zi ce trece, imaginile fiind de-a dreptul de groază. Scările de la intrare s-au spart, rugina a prins aproape toată clădirea, iar pereții se scorojesc zi de zi. Interiorul este complet gol, în vreme ce subsolul este inundat de ani buni. Au apărut inflitrații prin acoperiș, mucegai etc. Clădirea nu mai are nici măcar paznic, pentru că nimeni nu mai pune preț pe clădirea pentru care Consiliul Județean a decontat 8.8 milioane de euro din fonduri europene. De altfel, în acest mandat, Maricel Popa, cel mai slab președinte al județului Iași din ultimii 30 de ani, abia a adus aminte de Centrul Expozițional Moldova.

Patru ani i-au trebuit lui Maricel Popa să-i vină o idee cu imobilul din CUG

Clădirea din cartierul CUG se dărâmă sub ochii lui Maricel Popa. Nicio investiție în reabilitarea Centrului Expozițional. Imobilul din cartierul CUG a fost ridicat în anul 2010 și a găzduit doar 11 evenimente în 10 ani. În perioada mandatului 2016-2020, Maricel Popa nu a adus nicio îmbunătățire la Centrul Expozițional Moldova. Astfel, clădirea s-a degradat zi de zi, iar Maricel Popa nu a fost în stare să explice ce se poate face în acest imobil care zace nefolosit și care putea fi o adevărată mină de aur pentru județul Iași.

Pentru a mai salva aparențele, în urmă cu câteva luni a susținut că va muta Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și că la subsol va face arhivă. Și asta abia în 2020, după patru ani în care nu a reușit să-i găsească vreo utilitate clădirii care a înghițit inutil milioane de euro din fonduri comunitare. A încercat să transforme clădirea în ceva pompos, intitulat Centrul Regional de Transfer Tehnologic „Innotech Moldova”, destinat instituțiilor din domeniul IT. Nici acest lucru nu a mai continuat, totul fiind doar vorbe în vânt.

Centrul Expozițional Moldova, oglinda mandatului lui Maricel Popa la Consiliul Județean

Clădirea din cartierul CUG reprezintă un adevărat dezastru al mandatului lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Imobilul nu a mai găzduit aproape nimic în perioada în care Popa s-a aflat la șefia CJ Iași, clădirea fiind închisă definitiv. Dacă până la mandatul lui Maricel Popa au mai fost organizate din când în când unele evenimente, lucrurile s-au schimbat în 2016. În patru ani nu s-a făcut absolut nimic, iar imobilul s-a degradat total. După ce a ieșit de sub monitorizare europeană, autoritățile județene au abandonat proiectul definitiv. Maricel Popa nu a fost în stare nici măcar să facă la termen un spital mobil pentru bolnavii de COVID-19, nu să administreze Centrul Expozițional Moldova, clădire gata ridicată, și care trebuia doar întreținută.

Comentarii
  • Acest proiect a fost una din marele afaceri a președintelui mafiot securist flauser.a lucrat cu o firma de casa a PSD de la frasin,supervizata de un greu a cc PSD din epoca Marii corupții nasatase patru case,și care a fost făcută numai pentru comisioanele percepute de funcționari și demnitari. Folosul pentru comunitate =0,
    Urmașii lui flaiser,niște impotenti deja dovediți in alte funcții publice alese sau numite aparținând de PSD,groparul de serviciu in România,nu au reușit sa exploateze investiția nici in măcar in folos propriu. Dacă la curtea de conturi iasi se găsea un controlor cu știință de carte (rară avis) și inteligent ,calcula pagubele aduse bugetelor publice aduse prin cheltuielile neeconomicoase suportate cu semnătura acesto ordonatori de credite,le imputa impotenților ,ca nenorociții aveau și au averi adunate prin corupție. Acum in vremea covid și a corupției deșănțate a lui Orbán din tata securist,sub privirea încețoșată a prefectului marioneta,se degradează o clădire etalon pt iasi. Ma băieții veseli gălbejiți și roșcați,verzui,de tot felul,dacă nu puteți fura voi edificiul,adunați mai mulți adolescenți premiați la olimpiade și puneți-i sa dea o soluție. Dar moderatorul sa nu fie dintre voi. E la mintea cocosului,mai impotenților in management.

  • Da,mai. Ăștia a lui tanase,dar mai întâi trebuie făcută rk la clădire. Expertiza.proiect tehnic rk.in principal.act de Audit extern Camera de contori cu stabilirea cauzelor și responsabilităților,a prejudiciului,a angajaților vinovați care trebuie sa plătească.plangere penală pt infracțiuni de neglijența in serviciu. De exemplu subsolul este inundat pana un metru jumate,instalația de încălzire crăpată de la înghețată ca au uitat-o plină cu apa rece,( un preș mai vechi,de natura porcina,a refuzat sa plătească utilitățile,inclusiv agentul termic,dar primitiv cu era nu a dispus măsuri tehnice de
    conservare,etc) .instalatia electrică și de apa descompletată prin furt,sau deteriorate de la infiltrațiile apei pluviale. Și alte o mulțime de stricăciuni. Sunt acte de constatare periodice,cu fotografii și filmulețe,e ușor de găsit criminalii. Unele ,dacă nu toate,au fost trimise la organe,și prinse in rapoarte de serviciu.
    După rk,un concurs de idei ( absolvenți cu 10 la bac,sau la licența,dar și alți tineri cu imaginație și spirit creator,inteligenți foc cum sunt din belsug in minunata noastră țara capitalista) și clădirea devine o oaza de prosperitate. Se vor găsi concesionari pe alese.se poate face o lucrare de doctorat multidisciplinară. Dar fără de alde pinochisti,gălbejiți,verzui și alte insecte otrăvitoare. Slaba speranta.

Adauga un comentariu