Local

Marius Eugen Ostaficiuc, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași: ” Tronsonul Ungheni-Moțca stă blocat de doi ani! A fost tăiat neoficial de la finanțarea europeană”

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Marius Eugen Ostaficiuc candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași  Tronsonul Ungheni-Moțca stă blocat de doi ani A fost tăiat neoficial de la finanțarea europeană
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Au trecut alegerile. Guvernul e pus pe căpătuială, țara e plină de datorii”

Marius Eugen Ostaficiuc, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași arată faptul că un tronson vital pentru Autostrada A8 este blocat de doi ani, iar neoficial există informația că a fost tăiat de la finanțarea europeană. Totul a fost cauzat de întârzierea care nu poate fi justificată a studiului de fezabilitate:

” Conectarea cu prioritate a Iașului la A8! Tronsonul Ungheni-Moțca stă blocat de doi ani. El a fost tăiat neoficial de la finanțarea europeană prin întârzierea nejustificată a studiului de fezabilitate, care a fost blocat timp de doi ani.” a explicat Marius Ostaficiuc.

În schimb, banii care erau alocați pentru tronsonul ieșean al Autostrăzii A8 au fost alocați către autostrăzile din Ardeal. Este o bătaie de joc a Guvernului PSD-PNL la adresa moldovenilor care își doresc o autostradă.

” Se lucrează la autostrăzile din Ardeal, fiind luați practic banii de la tronsonul ieșean al Autostrăzii A8. Banii pentru marea infrastructură sunt refuzați moldovenilor și iau calea județelor din Ardeal. Influența liberalilor Alexe, Chirica și Muraru în cercurile de decizie ale Puterii este ZERO, iar alegerea lor pentru un nou mandat va fi nefastă pentru ieșeni.Iașul nu mai are niciun reprezentant de marcă într-unul din primele 5 ministere care dau bani pentru proiectele din România.”  sublinează Marius Ostaficiuc.

În încheiere, Marius Ostaficiuc sublinează faptul că politicienii de la nivel central nu mai trebuie să cerșească voturi de la moldoveni pentru că pur și simplu își bat joc de ei:

” Finanțarea autostrăzii Ungheni-Moțca trebuie prioritizată urgent pe Programul Transport 2021-2027. Pentru sabotarea acestui proiect, PNL și PSD ar trebui votate în Ardeal și nu la Iași. Fără A8, Iașul nu va exista pe harta investițiilor directe din România. Va fi un oraș cu prima autostradă la 80 km distanță. Tronsonul Ungheni-Moțca va deschide accesul rapid al firmelor din R. Moldova spre Vestul Europei și acest flux va crește dinamica economică a județului Iași. ” încheie Marius Eugen Ostaficiuc, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași.

Comentarii
  • Aici are dreptate domnul Ostaficiuc, spune un crunt adevăr pe care politicienii ieșeni îl ascund sub preș în timp ce se pozează cu fast pe autostrada A7 care este a Bacăului.

  • Mi se rupe de ipochimenul asta
    Dar votez AUR sau Sosoaca ca nu poci ca sa votez dictatura militara PNLSD USD
    Hai sa le dam o lectie de viata
    UE PNL
    UE PSD
    UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE UE

Adauga un comentariu