Actualitate

Marius Ostaficiuc, deputat de Iaşi: „România are nevoie de hub-uri agricole! Statul trebuie să preîntâmpine criza alimentară!” (P)

Publicat: 19 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc deputat de Iaşi România are nevoie de hub-uri agricole Statul trebuie să preîntâmpine criza alimentară P
Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc

Specialiștii ne avertizează asupra unei crize mari de alimente în perioada următoare, criză care va afecta și capacitatea agricolă din țara noastră. În aceste condiții, statul român trebuie să preîntâmpine aceste aspecte, trebuie să vină cu soluții pentru sprijinirea atât a fermierilor cât și a populației. Pe lângă majorarea salariului din domeniul agricol, statul este obligat să vină și cu alte facilități în acest sector vital. Iar o măsură în acest sens este legată tocmai de crearea unor hub-uri agricole, a unor măsuri care vin în sprijinul fermierilor afectați de scumpiri, cei care au rămas cu recoltele în depozite și care nu au mai avut cum să își vândă marfa.

Vorbim de hub-uri care pot reuni de la mici fermieri la producători și distribuitori, silozuri ce pot fi conectate la rețelele de drumuri și cale ferată din zone cu potențial agricol. Un astfel de proiect poate fi susținut de statul român prin facilități, prin scutiri de taxe și impozite și chiar prin parteneriate publice-private. În aceste condiții, dezvoltarea sectorului agricol poate suplini scumpirile din ultima perioadă, poate acoperi penuria de produse de pe piață și chiar duce la o producție mai mare.

În același timp, se poate regla și raportul import-export, lucru care poate duce la o echilibrare a balanței economice a României. Statul are nevoie de un astfel de proiect, o investiție susținută de toate părțile implicate, de factori politici și administrativi, de fermieri și de mici producători.

Trebuie să avem grijă de sectorul agricol, un domeniu tot mai vital și mai greu încercat. De asemenea, este necesar că aceste hub-uri să apară în puncte cheie din regiunile țării, tocmai pentru a nu crea vreo discrepanță între zonele care au un avans economic și cele mai puțin dezvoltate. Ca parlamentar voi susține și promova orice inițiativă venită în sprijinul dezvoltării domeniilor esențiale din țară, a transmis deputatul PSD de Iaşi, Marius Eugen Ostaficiuc.

Adauga un comentariu