Local

Măsuri luate pentru atenuarea situației economice a avocaților ieșeni!

Publicat: 01 apr. 2020

Reprezentanții Baroului Iași au precizat că a fost adoptată o decizie pentru sprijinirea membrilor instituției.

„În considerarea faptului că suntem în prezența unui context excepțional care nu putea fi previzionat, analizând propunerile Comisiei Permanente a UNBR, Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a adoptat hotărârea de atenuare a situației economice a avocaților din România ca urmare a instituirii stării de urgență. Astfel, pentru toate taxele și contribuțiile datorate de avocați pentru formarea bugetului baroului și a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și ale filialelor, care sunt scadente începând cu data de 16 martie 2020, majorările de întârziere se stabilesc la 0 la sută. Se suspendă calcularea majorărilor de întârziere pentru datoriile contributive ale avocaților, acumulate anterior datei de 16 martie 2020”, au afirmat reprezentanții Baroului Iași.

Excluderea din Barou este suspendată!

Conform acestora, procedurile privind controlul avocaților cu privire la plata taxelor și contribuțiilor se suspendă și nu se încep proceduri noi.

„Procedurile privind suspendarea calității de avocat se suspendă. Nu vor începe proceduri noi. După încetarea măsurilor economice cu caracter excepțional, regularizarea plăților se va realiza în mod eșalonat. În cazul în care avocatul nu achită contribuțiile și taxele profesionale scadente începând cu data de 16 martie 2020, după expirarea termenului de trei luni de la această dată, se va aplica o procedură de regularizare”, au mai arătat reprezentanții Baroului Iași.

Pentru a beneficia de această hotărâre, avocații ieșeni trebuie să formuleze o cerere.
Adauga un comentariu