Local

Maternitatea Elena Doamna din Iaşi, detalii despre tânăra care a născut după producerea accidentului din Bălţaţi: ”O minune după o tragedie”

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maternitatea Elena Doamna din Iaşi detalii despre tânăra care a născut după producerea accidentului din Bălţaţi O minune după o tragedie
Tânăra gravidă, implicată în accidentul rutier din Bălțați, a născut ieri, 1 februarie 2022. Băiețelul se va numi Albert Nicolas

Reprezentanții Maternității „Elena Doamna” din Iași a transmis o primă reacție oficială despre tânăra, în vârstă de 24 de ani, aflată în ambulanța implicată în accidentul mortal de la ieşirea din localitatea ieșeană Bălţaţi. Reamintim faptul că nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața. Însă, în urma tragediei a venit și o veste bună. Maria Bihalcea a adus pe lume un băiat sănătos ce cântărește 2.700 de grame. Nașterea a avut loc la Maternitatea Elena Doamna din Iași.

”Această naștere a fost ca o minune care a venit după o tragedie. Mama, diagnosticată cu Covid-19, a fost transferată în unitatea noastră, noi fiind spital suport Covid. A născut natural un băieţel care este sănătos și care a primit un scor Apgar mare. Cei doi vor mai sta câteva zile sub supraveghere medicală, pentru a ne asigura că totul este în regulă. Din fericire, mama nu a suferit leziuni în urma accidentului. Personalul medical al maternității și-a făcut datoria și de această dată, aducând, iată, un strop de bucurie într-un noian de lacrimi”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, directorul Maternității Elena Doamna din Iași.

Tânăra gravidă aflată în ambulanța izbită de TIR a scăpat ca prin minune. A adus pe lume un băiețel

Maria Bihalcea fiind însărcinată în 9 luni a sunat la numărul unic de urgență 112 după ce a simțit că este momentul. O ambulanță de la Tg. Frumos s-a deplasat la domiciliul acesteia pentru a o transporta la maternitate. Femeia a fost preluată, însă pe drum spre Iași ambulanța în care se afla a fost izbită violent de un autotren. La volanul acestuia se afla un tânăr de 30 de ani, Andrei Radu. Acesta a derapat în curbă, cel mai probabil după o depășire, și nu a mai putut evita impactul. În urma coliziunii cu echipajul medical, TIR-ul a ricoșat într-un microbuz în care se aflau 6 persoane. Andrei Radu și cei șase muncitori din autoutilitară au murit pe loc.

Răniții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale și pentru restul s-a declarat, din nefericire, decesul.

În schimb, Maria a fost transportată la maternitate unde a fost testată pozitiv cu Covid-19 și a adus pe lume un băiețel ce va purta numele de Albert Nicolas.

Accident rutier mortal la Bălțați

Dimineața zilei de 1 februarie 2022 anunța decesul a șapte persoane, pe raza comunei Bălțați. Șapte familii au strigat spre cer de durere după ce stâlpul casei lor a trecut la cele veșnice. Bucăți din cele trei autovehicule distruse complet și cadavrele întinse pe câmp au reușit să înmărmurească întreaga Românie.

”Polițiștii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 28 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că şoferul unui autocamion ar fi acroşat o ambulanţă, iar ulterior a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului a rezultat decesul a şapte persoane, iar alte două persoane au fost rănite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurările în care a avut loc accidentul”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iaşi.

 

Adauga un comentariu