Local

Medicii din cadrul IRO Iaşi efectuează, în luna mai, mamografii gratuite pentru femeile din județul Vrancea

Publicat: 04 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii din cadrul IRO Iaşi efectuează în luna mai mamografii gratuite pentru femeile din județul Vrancea
Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna mai, mamografii gratuite pentru femeile din 15 localităţi din județul Vrancea

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna mai, mamografii gratuite pentru femei din 15 localităţi din județul Vrancea, în cadrul unităţii mobile de screening de cancer mamar

Astfel, femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării: Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea și Buzău.

Femeile din județul Vrancea pot beneficia de mamografii gratuite doar pe baza cărții de identitate

Programul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect. Pe 4 mai 2023, unitatea mobilă de screening de cancer mamar se va deplasa în comuna Bălești, județul Vrancea. Aceasta va staționa în curtea primăriei. Pe 9 mai 2023 vor putea beneficia de mamografii gratuite femeile din localitatea Vizantea Răzășească, comuna Vizantea Livezi, județul Vrancea.

Pentru aceasta trebuie doar să se deplaseze până în curtea primăriei, unde va staționa caravana IRO Iași. În data de 10 mai 2023, medicii din cadrul IRO Iași vor efectua mamografii gratuite femeilor din comuna Câmpuri, județul Vrancea. Cele care doresc să beneficieze de acest serviciu medical gratuit trebuie să se prezinte la primăria din comună, acolo unde va staționa unitatea mobilă. Pe 11 și 12 mai 2023 vor putea beneficia de mamografii gratuite femeile din comuna Movilița, județul Vrancea. Acestea trebuie să deplaseze până la piața agroalimentară.

Într-o singură zi, medicii ieșeni realizează 55-60 de mamografii. Femeile care doresc să beneficieze de acest serviciu medical se pot programa prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile. De asemenea, se pot programa pentru mamografii gratuite și la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași, strada Sărăriei, nr. 177 A ori la numărul telefon‪ ‪0753.477.774. O mamografie durează, în medie, 8-10 minute, iar femeile trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate și cu o copie după aceasta.

Medicii de la IRO Iaşi efectuează, în luna mai, mamografii gratuite în 15 localităţi din judeţul Vrancea

IRO Iasi
Programul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” se derulează până în decembrie 2023

Testările gratuite continuă și în cea de-a doua parte a lunii mai. În data de 16 mai 2023, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă la sala de festivități din comuna Nereju, județul Vrancea. Pe 17 mai 2023, medicii din cadrul IRO Iași vor efectua mamografii gratuite femeilor din comuna Păulești, județul Vrancea. În zilele de 18 și 19 mai 2023, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă în curtea primăriei din comuna Pufești, județul Vrancea.

 În data de 23 mai 2023, medicii din cadrul IRO Iași vor efectua mamografii gratuite femeilor din comuna Bârsești, județul Vrancea. Pe 24 mai 2023 se vor efectua testări gratuite împotriva cancerului la sân în rândul femeilor din comuna Măicănești, județul Vrancea. În zilele de 25 și 26 mai 2023, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă în comuna Nănești, județul Vrancea. Pe 30 mai 2023, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va staționa în curtea primăriei din comuna Câmpineanca, județul Vrancea.

Adauga un comentariu