Actualitate

Medicul Adrian Marinescu, despre persoanele infectate cu Delta: ”Sunt pacienți nevaccinați și pacienți care nu au trecut prin boală!”

Publicat: 03 aug. 2021
dr. Adrian Marinescu în biroul său
Medicul susţine că institutul Matei Balş din Capitală se află printre puţinele unităţi medicale care au folosit anticorpii monoclonali, iar acest tratament va face diferenţa pentru pacienţii vulnerabili

Medicul Adrian Marinescu a avut o intervenţie vizavi de creșterea numărului de infectări cu tulpina Delta. Noua mutaţie pune presiune din ce în ce mai mult pe sistemul sanitar. Specialiştii se așteaptă să se înregistreze 1.600 de cazuri noi pe zi în perioadă ce va urma. Astfel, în cauză, medicii susţin că trebuie luate măsuri de urgență. Medicii de la Institutul Matei Balș din Bucureşti afirma că au un nou tratament care s-a dovedit a fi extrem de eficient în cazurile de infectare cu SARS CoV-2.

”E un tratament despre care vorbim în ultimele luni, sunt anticorpi monoclonali în mai multe variante. Ceea ce știm în momentul de față este că acest tratament este eficient, cu o singură condiție: să fie administrat în momentul inițial, momentul în care pacientul se infectează și este un pacient vulnerabil, ar trebui să prevenim formele severe. Ce înseamnă asta? Când pacientul ajunge la camera de gardă și este un pacient în vârstă sau cu afecțiuni cronice, chiar dacă la început nu sunt complicații, ar trebui să folosim acest tratament tocmai pentru a preveni acele forme severe care îi pun viața în pericol. Pentru că știm că după prima săptămână există riscul de a face complicații, situație care se întâmplă foarte frecvent”, a afirmat medicul Adrian Marinescu.

Anticoprii monoclonali, folosiţi de la începutul pandemiei la pacienţii de la Matei Balş Bucureşti

Medicul susţine că institutul Matei Balş din Capitală se află printre puţinele unităţi medicale care au folosit anticorpii monoclonali, iar acest tratament va face diferenţa pentru pacienţii vulnerabili.

„Institutul Matei Balș este printre puținele spitale care au participat la studii clinice încă de la începutul pandemiei. Noi avem experiență și înainte de pandemie, dar vorbim strict de momentele folosite acum, în pandemie. Anticorpii monoclonali au fost încă de la început folosiți, atât cât ne-a permis timpul și cât am putut să o facem cu pacienții noștri. Este evident că acest tratament este cel care va face diferența pentru pacienții vulnerabili”, a explicat Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu, despre valul patru al pandemiei

Cadrul medical a discutat și despre valul patru al pandemiei, care ar putea începe chiar de luna acesta.

”Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat, au imunitate. Imunitate care imprimă la nivel celular dar și la nivel de anticorpi. Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație? Să fim realiști și să realizăm că va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august, trebuie să prevenim și să ne vaccinăm.

Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare. Cei care sunt de acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”, a afirmat dr. Adrian Marinescu.

Medicul infecționist din Bucureşti susţine că la institutajung cazurile severe. Chiar dacă, deocamdată, presiunea nu este crescută, sunt cazuri severe pentru că se selectează de peste tot din țară. Ce este foarte important, sunt pacienți nevaccinați și pacienți care nu au trecut prin boală, a mai spus acesta

Mai mult decât atât, ”foarte rar se întâmplă care cineva să se reinfecteze după ce a fost vaccinat și să facă formă severă”, a ţinut de adauge sursa citată.

Comentarii
  • O alta scamatorie este ca tulpina delta si alte tulpini trebuie sa existe pentru a acoperi eventualele reactii adverse vizibile ale vaccinatilor, iar vina va fi data pe nevaccinati. O alta scamatorie din seria TV inceputa in 1989 de catre tradatorii de tara.

  • Serios, „maestre”? Dar cum se face ca UK raporteaza mai multe cazuri cu delta la cei vaccinați? Or fi de pe alta planeta? Ori nu știu…statistica? Înțeleg ca România a cumpărat(ca doar nu gratis)…120 milioane de doze. Ce D-ne iartă-ma faceți cu ele, petrecere?

Adauga un comentariu