Sfatul medicului

Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Pizza e o mâncare nevinovată

Publicat: 11 nov. 2020
Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Pizza e o mâncare nevinovată
Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism.

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic sustine ca nu spune „nu” consumului de pizza, o mancare pe care o numeste „nevinovata”, in conditiile in care este consumata in mod rezonabil.

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație. Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță”, a declarat Mihaela Bilic la Digi24.

Nutritionistul avertizeaza insa asupra unor reguli: o putem consuma doar daca nu suntem foarte sedentari si daca silueta ne permite:

„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.”

Adauga un comentariu