Local

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre pandemia de coronavirus din România: „Strategia pe care o propuneam privind testarea extinsă și izolarea celor asimptomatici e esențială”

Publicat: 07 iun. 2020

Medicul Tudor Ciuhodaru vorbește despre situația în care se află România în raport cu pandemia de coronavirus. Acesta a afirmat că este un nou semnal de alarmă cu privire la erorile și haosul din strategia și aplicarea măsurilor aplicate de autorități în lupta cu noul coronavirus. De asemenea acesta a vorbit și despre ideea pe care o încurajează de la apariția virului în România, și anume, cea a testării extinse. Medicul Tudor Ciuhodaru a menționat că pacienții asimptomatici trebuie neapărat izolați pentru a stopa extinderea virusului.

Iată ce declarații a făcut medicul Tudor Ciuhodaru

„Din punctul meu de vedere, este un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicare măsurilor din această pandemie. În rest, am mai avut creșteri și scăderi de la o zi la alta. Un singur rezultat zilnic e irelevant. Pentru a vedea clar ce se întâmplă ar trebui analizate datele și, mai ales, corectitudinea lor pe intervale mai mari, să zicem săptămânale. Mai sunt și alte întrebări la care Ministerul Sănătății încă nu ne-a dat răspunsuri. Câte sunt cazuri noi și câte sunt retestări, când au fost recoltate. De aproape 3 săptămâni nu ni se mai spune când au fost recoltate, ci doar când au fost confirmate aceste cazuri (…) Lucrurile sunt foarte clare.

Sunt mari erori. Strategia pe care o propuneam privind testarea extinsă și izolarea celor asimptomatici e esențială (…) Nu e prevăzută în această strategie. Au fost foarte multe erori de abordare strategică. Cele de comunicare sunt la fel de grave. Țineți minte că la început să mai lua câte un sfert de măsură. Se mai închidea câte un punct vamal, în loc să fie închise toate. Carantina se făcea cu jumătăți de măsură, unii intrau, alții ieșeau. Oamenii care au fost în carantină nu au fost testați și au fost lăsați să plece, neștiind dacă sunt purtători sau nu de coronavirus. Acum ținem spitalele blocate pentru că nu s-a făcut o evaluare strategică”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • Medicul Tudor Ciuhodaru mai este parlamentar din partea PSD/UNPR? Ce a facut pentru orasul Iasi? Este adevarat ca are salariu de la Bruxelles de 8.000Euro ? PLus 3 mii de la Spitalele din iasi?

Adauga un comentariu